- 2 db mangó
- 500 ml natúr joghurt
- 300 ml tej
- 8 csapott evőkanál porcukor
A mangó húsát 1 cm-es csíkokban bevágjuk függőlegesen, és vízszintesen is majd kifordítjuk és simán kivágjuk a héjából, vagy meghámozzuk, és apróra vágjuk a gyümölcsöt.
Egy tálba tesszük, és bot mixerrel vagy turmix géppel összepürésítjük. Hozzáadjuk a joghurtot, tejet, cukrot összekeverjük, és jól lehűtve fogyasszuk.
A B-52-t jellemzően shotos pohárban (kis csőpohár) szolgáljuk fel. Előbb a Kahlúát öntjük bele, majd a Bailey’s-t, végül a tetejére a harmadik összetevőt (ízlés szerint változhat),...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűLefőzzük a kávét és alaposan felhabositjük habverővel.A pohár aljára izlésünknek megfelelő mennyiségű sűritett tejet teszünk,arra óvatosan a felhabositott kávét és igy lesz alul a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük elő a hozzávalókat, majd a cukrot és a vizet tegyük egy edénybe és főzzük fel. Amikor felfőtt hagyjuk kihűlni. Mossuk meg a citromot, majd karikázzuk fel és a megmosott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzirupot főzünk a cukorból és vodka felhasználása esetén 1 dl, alkohol esetén 6 dl vízből. Hozzáadjuk a meggybefőttet a levével, és a fűszerekkel együtt felfőzzük. (A citrom héját...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű