Családireceptkönyv.hu

Mozzarellás paradicsomos csirkemell


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 0,5 dkg csirkemell filé,
- 4 ek. olívaolaj,
- só,
- feketebors (őrölt),
- 1 tk. bazsalikom (morzsolt),
- mozzarella sajt,
- 8 db koktélparadicsom,
- 1 ek, balzsamecet,
- 4 db bazsalikomlevél - friss,

Elkészítés:


A csirkemellet 2-3 vékonyabb szeletre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőt felforrósítunk 1-2 evőkanál olajjal, majd belerakjuk a csirkemellszeleteket és oldalanként 4-5 percig sütjük őket, hogy kis színt kapjanak.
A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük.
Egy tálban összekeverjük a paradicsom és mozzarellaszeleteket kevés sóval, borssal, morzsolt bazsalikommal és a balzsamecettel, majd ráhelyezzük a megsült húsokra.
Sütőben (190 C) 10-12 perc alatt ráolvasztjuk a sajtot.
Bazsalikommal megszórva tálaljuk, tetszőleges körettel, vagy caprese salátával.

Mozzarellás paradicsomos csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csirkemell - Csirkés-sajtos spagetti
Csirkemell - Csirkés-sajtos spagetti

1. A tésztát a szokott módon, bő, forrásban lévő, sós vízben kifőztem, leszűrtem, hagytam lecsepegni. 2. Közben a csirkemellet ledaráltam, majd a felhevített vaj-olaj keveréken...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustáros hagymás csirke
Mustáros hagymás csirke

A csirkecombokat megsózzuk és megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük egy kisebb tálban. Ol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Lecsós máj
Lecsós máj

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel. A császárszalo...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
csirke
csirke

Elkészítése A csirkecombokat alaposan sózzuk-borsozzuk meg. Egy mély edénybe kevés olajon pirítsuk körbe a combokat. Ha ezzel megvagyunk egy tálra tegyük át. A nem túl finomra v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk