Hozzávalók
50 dkg csirkemáj (25 dkg máj, 25 dkg zúza)
6 főtt tojás
6 nyers tojás
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj
majorana
Elkészítése:
A májat kevés, enyhén sós vízben megfőzzük, ( én a levesben főztem, de 25 dkg máj és 25 dkg zúza) majd hagyjuk hűlni és felszeleteljük kis kockákra, egy tálba tesszük. A főtt tojásokat is kis kockára szeleteljük és a tálba tesszük. A hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vagdossuk, ezt is belekeverjük, a majorannát rászórjuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. A nyers tojásokat felverjük, fűszerezzük és ráöntjük a májas keverékre. Alufóliát tettem a tepsibe, megolajoztam, megszórtam zsemlemorzsával és úgy öntöttem bele a masszát, megszokásból tettem rá reszelt sajtot kb 10 dkg. A másik húsitól kimaradt egy kis tejfölös-tojásos massza, azt is rátettem.
A tetejére is tettem alufóliát, 180 fokon 25 percig sütöttem, után levettem a fóliát és még 5-10 percig sütöttem, hogy szép színt kapjon a teteje is. Hagytam valamennyit hűlni, leszedtem az alufoliát, amikor egészen kihűlt folpackba csomagoltam, be a hűtőszekrénybe, és másnap gyönyörűen lehet szeletelni
1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd pörcre sütjük (ropogós barnára). 2. Amikor kisült, beletesszük az apróra darabolt vöröshagymát, megdinszteljük, majd a nagyobb kockára...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket beáztatjuk, majd kifacsarjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a felkockázott füstölt tarját és a felkockázott főtt tojásokat. Kézzel a csirkecombok alá nyomkodjuk a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megpároljuk a levesben. A zsemléket, a főtt tojást kockára vágjuk. Az apróra vágott hagymában megpároljuk a szeletelt gombát,(lehet csirkemájjal gazdagítani). Felapr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű