50 dkg csirkemellfilé
50 dkg csiperke
1 vöröshagyma
1 evőkanál (kókusz)zsír
1 dl fehérbor
2 dl sűrű kókusztej
só
őrölt bors
1 evőkanál szárított kakukkfű
A megtisztított hagymát felkockázzuk, és a zsíron megpirítjuk. Sózzuk, majd a szeletekre vágott csirkemellet rátesszük, és mindkét oldalán átsütjük. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, és addig pároljuk, amíg a gomba levet nem ereszt. Ezután beleöntjük a fehérbort és a kókusztejet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, és kis lángon, fedő nélkül addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul, és a szaft be nem sűrűsödik.
Tetszőleges körettel tálaljuk.
A combokat forró zsírban hirtelen átpirítottam , majd szalmapityókával és a szafttal együtt tálaltam . Lapító – vágódeszka Murok – sárgarépa szalmapityóka – szalma krumpli
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A liszttel elkeverünk egy kávéskanálnyi borsot, ugyanennyi pirospaprikát. 2. Ebbe beleforgatjuk a besózott csirkecombokat, majd a kivajazott cserépedénybe fektetjük. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A darált húst jól összekeverjük a zsemlével, a tojással, a zsemlemorzsával, a zsírral, a zúzott fokhagymával és a sóval, borssal. 2. Beletöltjük a nyakbőrbe, beledugjuk a ti...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű