Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fehérboros gombaragu csirkével


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemellfilé
50 dkg csiperke
1 vöröshagyma
1 evőkanál (kókusz)zsír
1 dl fehérbor
2 dl sűrű kókusztej

őrölt bors
1 evőkanál szárított kakukkfű

Elkészítés:


A megtisztított hagymát felkockázzuk, és a zsíron megpirítjuk. Sózzuk, majd a szeletekre vágott csirkemellet rátesszük, és mindkét oldalán átsütjük. Hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, és addig pároljuk, amíg a gomba levet nem ereszt. Ezután beleöntjük a fehérbort és a kókusztejet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, és kis lángon, fedő nélkül addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul, és a szaft be nem sűrűsödik.
Tetszőleges körettel tálaljuk.

Fehérboros gombaragu csirkével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ALICA
Tökös csirke
Tökös csirke

A combokat forró zsírban hirtelen átpirítottam , majd szalmapityókával és a szafttal együtt tálaltam . Lapító – vágódeszka Murok – sárgarépa szalmapityóka – szalma krumpli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes csirkemell
Tejszínes csirkemell

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Sajtos-tejfölös csirkecomb
Csirkecomb - Sajtos-tejfölös csirkecomb

1. A liszttel elkeverünk egy kávéskanálnyi borsot, ugyanennyi pirospaprikát. 2. Ebbe beleforgatjuk a besózott csirkecombokat, majd a kivajazott cserépedénybe fektetjük. 3....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Pulykamell - Töltött pulyka nyakbőr
Pulykamell - Töltött pulyka nyakbőr

1. A darált húst jól összekeverjük a zsemlével, a tojással, a zsemlemorzsával, a zsírral, a zúzott fokhagymával és a sóval, borssal. 2. Beletöltjük a nyakbőrbe, beledugjuk a ti...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk