2 db kacsacomb
9 gerezd fokhagyma
5 db vöröshagyma
3 evőkanál rozmaring (friss, vagy szárított)
1 csapott mokkáskanál só
1 csapott mokkáskanál feketebors (őrölt)
300 ml alaplé - zöldség
A tálaláshoz
párolt lilakáposzta
A hagymákat megpucolom, a fokhagymát durvára felaprítom.A kacsacombokat alaposan megmosom folyóvíz alatt, és óvatosan beirdalom.Fokhagymával, sóval,borssal és a rozmaringgal alaposan megszórom mindkét oldalát a comboknak.Az alaposan befűszerezett kacsacombokat egy tálba teszem, és vöröshagyma karikákkal betakarom. Alufóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe rakom.Másnap egy jénai tál aljára szórom az összes vöröshagymát felkarikázva. Ráfektetem a két kacsacombot - bőrös felükkel lefelé. Felöntöm a zöldségalaplével, éppen csak annyival, hogy a kacsa bőrös részét teljesen ellepje. Alufóliával letakarva, 180 C fokon 150 percig sütöm. Utána kiveszem a sütőből, és a combokat megfordítom. Ha a megfordított combokat nagyon ellepi a kisült zsiradék és alaplé keveréke, akkor szedek ki belőle annyit, hogy a bőrös rész teljesen kilátszódjon. Alufólia nélkül tovább sütöm, amíg szépen megpirul a bőre, ez körülbelül 25-30 perc. Pirított burgonyával, és párolt vöröskáposztával tálalom.
Készítsük elő a csirkemellfilét, vagy combot,vágjuk össze kisebb kockákra. Tegyünk fel 1-2 evőkanál olívaolajat egy serpenyőbe, majd dobjuk rá a csirkemellfilét. Sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA combokat megtisztítottam, leöblítettem, leszárítottam. Mindegyik alsó combja felőli húsos forgójánál sós ujjal felnyúltam, és 1-1 gerezd fokhagymát helyeztem bele, majd besóztam...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: NehézA húst ketté vágjuk (ha nagyobbak a darabok), beleforgatjuk a lisztbe, majd a tojásba, végül az ementáli és füstölt sajt keverékébe. Egy hőálló tálba rendezzük a húst. (A sajtba fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, hagyjuk lecsepegni. Forró olajban mindegyik oldalát 5 percig elősütjük. A paradicsomokat kettévágjuk, a bazsalikomot megmossuk, fekaprítjuk. A tejszínt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű