menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás, rozmaringos sült kacsacomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2 db kacsacomb
9 gerezd fokhagyma
5 db vöröshagyma
3 evőkanál rozmaring (friss, vagy szárított)
1 csapott mokkáskanál só
1 csapott mokkáskanál feketebors (őrölt)
300 ml alaplé - zöldség

A tálaláshoz

párolt lilakáposzta

Elkészítés:


A hagymákat megpucolom, a fokhagymát durvára felaprítom.A kacsacombokat alaposan megmosom folyóvíz alatt, és óvatosan beirdalom.Fokhagymával, sóval,borssal és a rozmaringgal alaposan megszórom mindkét oldalát a comboknak.Az alaposan befűszerezett kacsacombokat egy tálba teszem, és vöröshagyma karikákkal betakarom. Alufóliával letakarva egy éjszakára a hűtőbe rakom.Másnap egy jénai tál aljára szórom az összes vöröshagymát felkarikázva. Ráfektetem a két kacsacombot - bőrös felükkel lefelé. Felöntöm a zöldségalaplével, éppen csak annyival, hogy a kacsa bőrös részét teljesen ellepje. Alufóliával letakarva, 180 C fokon 150 percig sütöm. Utána kiveszem a sütőből, és a combokat megfordítom. Ha a megfordított combokat nagyon ellepi a kisült zsiradék és alaplé keveréke, akkor szedek ki belőle annyit, hogy a bőrös rész teljesen kilátszódjon. Alufólia nélkül tovább sütöm, amíg szépen megpirul a bőre, ez körülbelül 25-30 perc. Pirított burgonyával, és párolt vöröskáposztával tálalom.

Fokhagymás, rozmaringos sült kacsacomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Zöldfűszeres-tejszínes pulykatokány
Zöldfűszeres-tejszínes pulykatokány

A húst apró kockákra vágjuk. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és ízlés szerint fűszerezzük a fűszerkeverékkel. A zöldfűszeres mártáshoz összekeverjük egy tálban a szendvicskrémet,...

Elkészítési idő: 1,5-2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Mustáros hagymás csirkemell, tejszínes szósszal
Mustáros hagymás csirkemell, tejszínes szósszal

A húst nagy szeletekre vágjuk és átkenjük a fűszerekkel. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és olajon megpirítjuk, majd a csirkét is pirítjuk 3-4 percig. A mustárt hozzákeverj...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi gyros roppanós zöldségekkel,szósszal,krumplival
Házi gyros roppanós zöldségekkel,szósszal,krumplival

A húst apróbb kockákra vágom. (Lehet sertés, csirke, pulyka…) Én most csirkemell filét használtam. Gyros fűszerkeveréket készítek: (Ez a mennyiség 1 kg húsra értendő) Minden fűsz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Tepsis csirkecomb
Tepsis csirkecomb

A húsokat megmossuk, megszárítjuk, majd mindkét oldalát sóval és borssal beszórjuk. A mártáshoz egy nagyobb edénybe tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a mustárt, mézet, ráreszeljük vag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk