- 1 db cékla,
- 10 dkg dió,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1 db sárgarépa,
- 3 ek. majonéz,
Hámozzuk meg a sárgarépát és a céklát, majd egy reszelőn reszeljük le.
A kapott zöldségkeverékbe reszeljük bele a fokhagymát.
Turmixgéppel aprítsuk meg a diót, adjuk hozzá a darált diót a zöldségkeverékhez, végül pedig öntsük rá a majonézt.
Első pillantásra ez a saláta egyszerű és nem igazán tűnik laktatónak, ennek ellenére kifejezetten gazdag ízvilág jellemzi. A dió, a fokhagyma és a cékla tökéletesen kiegészítik egymást.
A lencsét előző nap beáztatjuk mielőtt készítenénk, majd aznap babérleveles, sós vízben puhára főzzük. A virslit megfőzzük, és felkarikázzuk, a tojást is megfőzzük, és kockára dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat megmossuk és sós vízben feltesszük főni, így könnyebben lejön a héja. Én mindig kb. forrástól számítva 10 percig főzöm. Ezután hideg vízben kihűtjük, megpucoljuk és fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát meghámozzuk, vékonyra lereszeljük és egy tálba tesszük. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is hozzáreszeljük, megsózzuk, hozzáadjuk a citromleve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Leszedjük a héját, és óvatosan, figyelve, hogy hol van a sárgája, kettévágjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Nehéz