– 6 nagyobb szelet csirkemell enyhén kiklopfolva (kb. 60 dkg),
– 1 nagy konzerves felezett őszibarackbefőtt (12 fél őszibarack),
– 15-20 dkg reszelt sajt (edámi vagy trappista),
– só,
– bor,
– negyed bögre étolaj (8 cl),
A kiklopfolt csirkemellszeletek sózzuk, borsozzuk.
Az olajat egy tepsibe öntjük, ráfektetjük a hússzeleteket, majd lefóliázzuk vagy fedővel lefedjük a tepsit, és 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk fél órára, alul-felül sütés programon.
A fél őszibarackokat hosszanti irányban fél centinként bevagdossuk úgy, hogy a végén fél-egy centit kihagyunk. Tehát annyit, hogy a barack egyben maradjon a végére, és ha szeretnénk legyezőszerűen ki tudjuk nyitni. Egyébként, ahogyan a fotón látszik, így önmagában is bármikor megállja a helyét szép tányérdíszként is.
Fél óra múlva a húst kivesszük, levesszük a fóliát. A csirkemellekre tesszük a bevagdalt barackokat (nekem kettő jutott egy-egy szeletre), majd ráhalmozzuk a sajtot. Én fogtam egy-egy akkora sajthalmot, amit össze tudtam fogni, és rányomta a barack tetejére egy határozott mozdulattal. Így nem szóródik mellé, és a sülés közben úgyis szépen szétterül.
Ezután kétszáz fokon sütjük addig, amíg szép aranyszínű nem lesz a sajt a tetején.
Párolt rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk. A rizst én meglocsoltam a tepsiben lévő olajjal, ami nagyon feldobta.
A hagymákat apróra vágjuk vagy lereszeljük. A paradicsomokat leforrázzuk, lehúzzuk, a héjukat majd kis kockákra vágjuk. A csirke szárnyakat megtisztítjuk, sózzuk. A cukrot ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1, A csirkemellet felkockázzuk, apró kockákra vágjuk a hagymát, paprikát, paradicsomot. 2, 5 ek olajon a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, és add...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűHagymát szálasra, zsíron kicsit dinsztel, vége felé rá a szeletelt fokhagyma. Rá a felcsíkozott máj, kicsit később a majoranna, kicsit később a pirospaprika Felönt fél dl vízze...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A rizst és a felszeletelt csirkét egy tálba tesszük. 2. A hagymát, a mozzarellát apróra vagdossuk és a felvert tojáshoz keverjük és fűszerezzük. 3. A rizzsel jól összedolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes