Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Sajtos-őszibarackos csirkemell/Rupáner


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


– 6 nagyobb szelet csirkemell enyhén kiklopfolva (kb. 60 dkg),
– 1 nagy konzerves felezett őszibarackbefőtt (12 fél őszibarack),
– 15-20 dkg reszelt sajt (edámi vagy trappista),
– só,
– bor,
– negyed bögre étolaj (8 cl),

Elkészítés:


A kiklopfolt csirkemellszeletek sózzuk, borsozzuk.
Az olajat egy tepsibe öntjük, ráfektetjük a hússzeleteket, majd lefóliázzuk vagy fedővel lefedjük a tepsit, és 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk fél órára, alul-felül sütés programon.
A fél őszibarackokat hosszanti irányban fél centinként bevagdossuk úgy, hogy a végén fél-egy centit kihagyunk. Tehát annyit, hogy a barack egyben maradjon a végére, és ha szeretnénk legyezőszerűen ki tudjuk nyitni. Egyébként, ahogyan a fotón látszik, így önmagában is bármikor megállja a helyét szép tányérdíszként is.
Fél óra múlva a húst kivesszük, levesszük a fóliát. A csirkemellekre tesszük a bevagdalt barackokat (nekem kettő jutott egy-egy szeletre), majd ráhalmozzuk a sajtot. Én fogtam egy-egy akkora sajthalmot, amit össze tudtam fogni, és rányomta a barack tetejére egy határozott mozdulattal. Így nem szóródik mellé, és a sülés közben úgyis szépen szétterül.
Ezután kétszáz fokon sütjük addig, amíg szép aranyszínű nem lesz a sajt a tetején.
Párolt rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk. A rizst én meglocsoltam a tepsiben lévő olajjal, ami nagyon feldobta.

Sajtos-őszibarackos csirkemell/Rupáner

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött csirkecomb
Töltött csirkecomb

a csirkecombokat előkészitjük -e rövidebb csontot eltávolitjuk a combból -a hagymát kicsit olajon megfonyasztjuk -a sonkát + főtt tojást felkockázzuk -az áztatott kenyeret kics...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Petra
Karácsonyi pulykasült
Karácsonyi pulykasült

- A pulykacombokat fokhagymával sűrűn(!!) megspékeljük. Egy combhoz egy fej fokhagyma elmegy. - A pulykacombokat délól estig enyhén sós tejben többször megforgatva áztatjuk. - Es...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell
Hagymás tojásban sült karfiolos csirkemell

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük. A húst felszeleteljük, megsózzuk, és lisztbe forgatjuk. A tojásokat a maradék liszttel simára keverjük úgy,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Nelli
Citromos csirke a sütőből
Citromos csirke a sütőből

A húst megmossuk és átkenjük sóval és borssal, majd kiolajozott tepsibe tesszük. Ráöntjük a bort, adunk hozzá 1,5 dl vizet. A zúzott fokhagymát, a fűszereket és a vékonyra karikázo...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk