Hozzávalók:
- 6 tojás,
- 1 jégsaláta,
- 50 dkg maradék húsvéti sonka,
- 1 kukoricakonzerv,
- 1 csomó hónapos retek,
- 1 nagy pohár tejföl,
- 20 dkg majonézes torma,
- só,
- őrölt tarka bors,
- 1 tk. porrá őrölt édesítőszer,
- 2 dl tejszín,
Elkészítés:
A tojást keményre főzzük, lehűtjük, megpucoljuk.
A salátát falatnyi darabokra tépjük, a sonkát kb. 1,5 cm-esre kockázzuk.
A kukoricát leszűrjük, a megtisztított retket csinos cikkekre vágjuk. 4 tojást tojásszeletelővel apróra darabolunk. A tejfölt elkeverjük a tormával, ízesítjük sóval, borssal, az édesítőszerrel, végül a tejszínnel lazítjuk. Minden hozzávalót beleforgatunk, majd néhány órára hűtőbe tesszük. Tányérokra adagolva, a megmaradt, felkarikázott tojással díszítve tálaljuk.
az 1 tojássárgáját kikeverjük a mustárral simára, hozzá adjuk a tejfölt, sót, őrölt borsot, apróra vágott snidlingen (v. hagymát) ... ezzel kész a saláta alap… a 10-12 db tojás...
Elkészítési idő: 45 percÖsszekeverni, ráönteni. Összekeverni tűzön addig, amíg az olaj ki nem válik.
Elkészítési idő: 1,5 óra1. Feliaza parizerul, apoi modeleaza fiecare felia sub forma de cornet. Ca sa nu se desfaca, prinde-le cu scobitori. 2. Amesteca morcovul dat pe razatoare cu branza, maioneza si u...
Elkészítési idő: