5 db tojás
100 g vaj (szobahőmérsékletű)
1 kk dijoni mustár
2 ek tejföl
só ízlés szerint (kevés)
metélőhagyma
A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és megpucoljuk.
Amikor a tojások langyosra (de nem hidegre!) hűlnek, a sárgájukat villával összetörjük és a puha vajjal habosra keverjük.
Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt. Sóval ízesítjük.
Végül a tojásfehérjét apró kockákra vágva belekeverjük.
Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 dl vizet és és a paradicsomot mikrózható tálba tesszük. 3 percig mikrózzuk, amíg a víz felforr. Letakarjuk és 10 percig állni hagyjuk, hogy a paradicsom megpuhuljon. Leszűrjük és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra, bélelj ki sütőpapírral egy tepsit 2. Keverd össze egy tálkában a parmezánt és a fűszereket 3. Sorakoztasd a cukkinit a tepsire és szórd meg bőve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rákokat kissé hagyom kiengedni majd olívaolajon az áttört fokhagymákkal 5-6 perc alatt átpirítom.Az almát héjjastól apró kockákra vágom és megcsepegtetem a citrom levével.A joghu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű