1 nagy csirkemell
1 teáskanálnyi cayenne bors
1 nagy zellergumó
2 sárgarépa
2 hagyma
30 dkg saláta (ízlés szerinti)
só
olívaolaj
Az öntethez:
2 evőkanál majonéz
0,5 dl főzőtejszín
1 dl zsírszegény natúr joghurt
1 evőkanál almaecet
1 teáskanál cukor
15 dkg kék sajt
A húst felszeleteljük, majd fűszerezzük és forró olívaolajban kisütjük, papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot. A zöldségeket megtisztítjuk és felszeleteljük, majd egy tálba tesszük és hozzákeverjük a sült csirkét is. A majonézt, a tejszínt és a joghurtot összekeverjük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet is, addig kavargatjuk amíg krémes állagú lesz. A kék sajtot apróra vágjuk, vagy összetörjük és belekeverjük, leöntjük vele a salátát és már tálalhatjuk is.
A paprikákat kicsumázzuk és alaposan megmossuk, majd vékony karikára vágjuk, vékonyan lesózzuk és állni hagyjuk. Salátalét készítünk vízből, ecetből, sóból és cukorból. A felkariká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA konzervet kinyitod és a halat összekevered a vajjal és 1 db citrom levével. Kicsit sózd is meg. Kenhető a pirítósra.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy doboz kefirt, 1 citrom levét keverjünk össze, Sózzuk, borsozzuk és locsoljuk meg a salátát.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű