Hozzávalók: 20 szelet sonka, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt,só 2 tojás, 20 dkg zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. A tekercseket tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük majd megismételjük még egyszer, tojásba és zsemlemorzsába, vigyázva , hogy a végek jól bezáruljanak.Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük.
Hidegen előételként, melegen feltétként tálalhatjuk.
A csirkemellet felkockázzuk (kisebb kockákra), megszórjuk a gyros fűszerkeverékkel, hozzáadjuk az olajat és elkeverjük. A fűszerezett húst félretesszük (akár pár órára hűtőbe is te...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés: A zöldségeket megmossuk. A lilahagymát és a sárgarépát megpucoljuk. A salátát darabokra tépkedjük. A paprikát kicsumázzuk. A zöldségeket tetszésünk szerint feldarabolju...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját robotgéppel, habverővel elkezdem kavarni. Ekkor 2-3 csepp citromlét is teszek bele. Mikor már egynemű, kissé habosodik, az olajat egy kanállal nagyon lassan, vék...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítési idő: Nehézség: Könnyű