ízlés szerint só
3 teáskanál olívaolaj
0,5 kg paradicsom
3 teáskanál kristálycukor
ízlés szerint oregánó
3 teáskanál ecet
1 nagyobb fej lila hagyma
A paradicsomot felaprítjuk egy tálba, besózzuk és állni hagyjuk.
A lilahagymát apróra összevágjuk, hozzákeverjük a három teáskanál olívaolajt, a 3 teáskanál cukrot és a 3 teáskanál ecetet, majd addig kevergetjük amíg a cukor fel nem oldódik.
Oreganóval ízesítjük, ezután hozzákeverjük a felvágott paradicsomhoz.
A céklát és a hámozatlan almát vékony csíkokra vágjuk, az almát le is reszelhetjük nagy lyukú reszelőn. A tejszínt habbá verjük, s ha szeretjük, tormával ízesítjük. Ezekből a nyers...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA vajat vagy a margarint megolvasztom, abba beleszórom a lisztet és fehéredésig hevítem,majd apránként felöntöm annyi tejjel, vigyázva, hogy sűrű mártást kapjak. Sózom, borsozom, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot lecsöpögtetjük és egy tálba tesszük. A zellert és a paprikát megtisztítjuk majd vékony szeletekre vágjuk és olívaolajon megdinszteljük. Ezt követően lecsöpögtetjük és hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKáposztát apró csikokra vágjuk , a répát nagyobb reszelőn lereszeljük. Majonézhez az egész tojáshoz sót, mustárt ,citromlevet teszünk és kb 2-2,2 dl olajat . Lehet hozzá cocoma...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű