ízlés szerint só
3 teáskanál olívaolaj
0,5 kg paradicsom
3 teáskanál kristálycukor
ízlés szerint oregánó
3 teáskanál ecet
1 nagyobb fej lila hagyma
A paradicsomot felaprítjuk egy tálba, besózzuk és állni hagyjuk.
A lilahagymát apróra összevágjuk, hozzákeverjük a három teáskanál olívaolajt, a 3 teáskanál cukrot és a 3 teáskanál ecetet, majd addig kevergetjük amíg a cukor fel nem oldódik.
Oreganóval ízesítjük, ezután hozzákeverjük a felvágott paradicsomhoz.
A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük. A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk és puhára főzzük. Az almát szintén meghámozzuk és a savanyú uborkával együtt vékony kis csíkokra vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat megmossuk, gerezdekre vágjuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomhoz és megsózzuk. Egy kis ideig állni hagyjuk, majd a citromlével és az o...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA kockára vagy csíkokra vágott húst a következő pácba helyezzük: Olívaolaj, 2 ek mustár, 3 ek méz, 2 ek szószajósz, só, bors, fokhagyma. Legalább 1 órát hagyjuk pácolódni, ma...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesMossuk át a lencsét, és a babérlevelekkel együtt tegyük egy lábosba. Öntsük fel háromszor annyi vízzel, és 20 perc alatt főzzük puhára. Ha a lencse megpuhult, szűrjük le, és tegyü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű