ízlés szerint só
3 teáskanál olívaolaj
0,5 kg paradicsom
3 teáskanál kristálycukor
ízlés szerint oregánó
3 teáskanál ecet
1 nagyobb fej lila hagyma
A paradicsomot felaprítjuk egy tálba, besózzuk és állni hagyjuk.
A lilahagymát apróra összevágjuk, hozzákeverjük a három teáskanál olívaolajt, a 3 teáskanál cukrot és a 3 teáskanál ecetet, majd addig kevergetjük amíg a cukor fel nem oldódik.
Oreganóval ízesítjük, ezután hozzákeverjük a felvágott paradicsomhoz.
Az édesburgonyát meghámozzuk, falatnyi kockákra vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsin egy rétegben elrendezzük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, megborsozzuk, sózzuk. Előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megtisztítjuk és vékony fél karikára vágjuk. Meghintjük sóval és hagyjuk állni fél órát. Amikor már levet eresztett, jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFranciasaláta keverék, majonéz, tejföl, mustár, cukor, só, bors.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat, a cukrot és a hagymát keverjük össze. Adjuk hozzá a tárkonyecetet, majd forgassuk hozzá a majonézt. Reszeljük le a sárgarépát és a káposztát, majd adjuk ezeket is a keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz