2-4 kis fej feszes zöldség, só, cukor, citromlé, olivaolaj
A zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk enyhén, közben kikerverünk kristálycukrot citromlével (kb. 1 dl), ugyanannyi olivalolajat adunk hozzá, mint citromlé. A lereszelt zöldséget az öntettel átkeverjük.
Fűszerezhetjük kis őrölt köménnyel, a tetejét majorannával, petrezselyemmel.
Hűtőben tárolandó, zöldségektől függően nem sokáig áll el.
1. A virslit megfőzöm, közben lila hagymát vágok nagyon vékony csíkokra, és besózom. 2. Megfőzöm a tojást is, majd megpucolom. 3. A sárgáját külön edénybe szedem, és összetö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk és apróra vagdossuk és sózzuk, borsozzuk. A krémsajtot és a tejfölt jól összedolgozzuk és hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot is, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA baconszeleteket helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, majd a sütőben süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután hűtsük ki egészen, majd csipkedjük apró darabokra. A tojásokat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a fenti sorrendben egy magas falú pohárba (amelybe a botmixer épphogy belefér) tesszük. A botmixert a pohár aljáig lenyomjuk, bekapcsoljuk, és lassan felhúzzuk a fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű