- 1 kígyóuborka,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 25 dkg sűrű joghurt,
- 1/2 citrom leve,
- 1/2 csokor friss menta,
- 1 kk. őrölt kömény,
- só,
- bors,
Az uborkát meghámozzuk és lereszeljük. A joghurtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk fél citrom levét, és alaposan kikeverjük, jó simára és krémesre, majd hozzáadjuk az alaposan kinyomkodott uborkát, a római köményt és a finomra vágott mentát, hozzáreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük. Jót tesz neki, ha tálalás előtt 1 órát tud a hűtőben pihenni.
A vajat vagy a margarint megolvasztom, abba beleszórom a lisztet és fehéredésig hevítem,majd apránként felöntöm annyi tejjel, vigyázva, hogy sűrű mártást kapjak. Sózom, borsozom, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát zúzzuk össze, a vöröshagyma felét aprítsuk össze, kb. 2 evőkanálnyi vöröshagymára lesz szükség ekkora adaghoz. A tojást főzzük meg, felezzük el, vágjuk egészen apróra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Két-három kg uborkát jól megmosunk, héjával együtt felszeletelünk - nem gyaluljuk - és besózzuk. 2. Ha kb. 3 órát állt, a sóból kifacsarjuk, tiszta konyharuhára tesszük és s...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA gyümölcsöket összekockázzuk és a többi hozzávalóval összekeverjük. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű