• 25 dkg főtt krumpli
• 25 dkg víber liszt
• 2 dkg élesztő
• Tej
• 1 tojás
• 1 e. k. olaj
• Só
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd tetszés szerinti vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Forró sütőben pirosra sütjük.
1. Sütő előmelegít 200 fokra 2. A vajat keverjük ki a citromhéjjal és cukorral 3. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport, majd jöhet a tej és a citromlé 4. Fe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zabpelyhet a tej felével 2-3 percig mikróban megfőzzük, közepes fokozaton. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, hozzáteszem a citromhéjat, a mézet, fahéjat. A mara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást egy villával kicsit felverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a réteslisztet, és végül a vizet. Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy egy rugalmas állagú, jól nyújtható tészta...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, majd egynemű tésztává gyúrjuk a vízzel és 4 evőkanál olívaolajjal. Szükség esetén – liszt függő – tehetünk még hozzá vizet, de csak apránk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű