Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Csokoládéval töltött majomkenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
20 g vaj
250 ml tej
80 ml víz
60 g kristálycukor
7 g élesztő (instant)
500 g búzaliszt
2 teáskanál só
A forma kikenéséhez
20 g vaj
A bevonathoz
100 g vaj
130 g kristálycukor
4 teáskanál fahéj
A töltelékhez
100 g csokoládé

Elkészítés:


Egy edényben összekeverjük a meleg tejet, a meleg vizet, a puha vajat a cukrot és az élesztőt. A liszthez adjuk a sót, majd dagasztó gépbe tesszük. Alacsony fokozaton keverve apránként hozzáadjuk a tejes keveréket. Magasabb fokozaton keverve folytatjuk a dagasztást, amíg a tészta fényes és sima lesz. Ha túl nedvesnek érezzük a tésztát, még adhatunk hozzá lisztet. Nekem 5 evőkanállal kellett még bele. Amikor elkészült a tészta, az edényt letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen kb. 45 perc alatt duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a bevonatot. Egy tálban összekeverjük a cukrot és a fahéjat, egy másik tálban felolvasztjuk a vajat. A kuglóf formát alaposan kikenjük vajjal. A megkelt tésztából kis darabokat csipkedünk. Mindegyikbe teszünk egy kis szelet csokit, majd 4-5 cm átmérőjű golyókat formázunk. Nekem 25 darab gombóc lett belőle. A gombócokat először megforgatjuk a vajban, majd a fahéjas cukorban. A kivajazott formába helyezzük, majd letakarva még 25 percet kelesztjük. Előmelegített, 180 C fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, azonnal kiborítjuk a formából, mert ahogy hűl, úgy szilárdul rajta a cukor, és beleragadhat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Csokoládéval töltött majomkenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar HABOS CSOKOLÁDÉSZELET
HABOS CSOKOLÁDÉSZELET

Elkészítése: A kekszet a lehető legapróbbra daráljuk, hozzákavarjuk a diót. A tejet, a vajat, a cukrot és a kakaóport egy edénybe tesszük, amikor szirupos, levesszük a tűzről és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tepsiben sült túrós fánk
Tepsiben sült túrós fánk

1 dl tejbe belekeverem a szétmorzsolt élesztőt és a porcukrot, majd letakarva felfuttatom. Mély tálba szórom a lisztet, beleöntöm a felfuttatott élesztőt, a tojás sárgáját, a sót,...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Szilvalekváros sütemény 2.
Szilvalekváros sütemény 2.

A vizet és a margarint feltesszük főni. Ha már a margarin elolvadt és forr, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, simára keverjük, majd visszatéve a tűzre 2-3 percig még, álland...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edina
Puha linzertészta
Puha linzertészta

A gyúródeszkára szitáld a lisztet egy halomba, kanalazd a közepébe a cukrot és a vanilincukrot, majd szórd meg a reszelt citromhéjjal. Az oldalára szórd a kisebb darabokra vágo...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk