Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mátrai borzas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csirkemell ( pulykamell vagy sertéskaraj ) , 5 – 6 közepes méretű burgonya, kb. 3 evőkanál liszt, 2 tojás, fokhagyma, só, bors

A tetejére : tejföl, reszelt sajt, fokhagyma

Elkészítés:


A hús szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, megsózzuk, állni hagyjuk. A burgonyákat kicsi vagy közepes reszelőn lereszeljük, és megsózzuk. Ezt állni hagyjuk hogy levet eresszen, majd jól kinyomkodjuk, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Figyeljünk arra, hogy a burgonya sok sót vesz fel. Ezután adjuk hozzá a a tojásokat,és a lisztet.
Mindkettő mennyisége változhat, mivel a burgonya minősége változó. Egy közepes szelet húsra egy közepes burgonyát kell számolni.
A húst lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába. Serpenyőbe, forró olajba téve, de lassan süssük, hogy a hús, és a burgonya is át tudjon sülni.

Ha megsült, helyezzük őket konyhai papírtörlőre.

Trükkök, tippek, praktikák:


Megjegyzés : Ha nagyobb lyukú reszelőn reszeljük a burgonyát akkor „ borzasabb” lesz, de lehet, hogy nehezebben fog átsülni, megsülni a burgonya. Én kis lyukú reszelőn reszeltem, könnyedén átsült.
Nem kell megijedni, ha a massza nem akar „ ráragadni „ a húsra. Ebben az esetben a hús egyik felére tegyünk a masszából, és villával egyengessük el rajta, a burgonyás felével helyezzük az olajba, majd ezután egyből a hús felső felére is tegyünk a masszából, tutira nem fog lejönni róla.
Vagy vágjuk kicsi darabkákra a húst és a pepmbőbe forgatva, kanállal tegyük az olajba.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Csirkemell édesburgonyával
Csirkemell édesburgonyával

1. Tisztítsd meg a zöldségeket, az édesburgonyát 2-3 cm-es kockákra, a vöröshagymát nagyobb darabokra, a fokhagymát apróra vágd és kockázdfel a csirkét. 2. Serpenyőben az olívaola...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkecomb - Fűszeres vasalt csirkecomb
Csirkecomb - Fűszeres vasalt csirkecomb

1. A combokat filézd ki, ha eleve filét vettél, akkor sokkal könnyebb dolgod lesz ebből a szempontból. 2. A fokhagymát reszeld egy tálkába, keverd el a többi hozzávalóval és eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Csirkemell - Túróval és póréhagymával töltött csirke
Csirkemell - Túróval és póréhagymával töltött csirke

1. A csirkemellfiléből szeleteket vágunk, vékonyra klopfoljuk. 2. Kevés sóval, borssal megszórjuk, félretesszük. 3. A túrót villával összetörjük, belekeverjük a tejfölt, a fü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Gyömbéres-fokhagymás csirkecomb.Sajtbundában ki sütv
Gyömbéres-fokhagymás csirkecomb.Sajtbundában ki sütv

.A csirke combokat 2-3 felé vágom.Reszelek rá gyömbért fokhagymát meg fűszerezem.legalább 1 éjszakát vagy napot hűtőben állni hagyom.Sütéskor a reszelt sajtból,tojásból.sóból,liszt...

Elkészítési idő: 16+ 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk