4 csirkemellfilé
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt bors
1 evőkanál olívaolaj
1 csésze csirkehús leves
1 evőkanál citromlé
1/4 csésze apróra vágott hagyma
1 evőkanál apróra vágott koriander
1/2 teáskanál pirospaprika
3 evőkanál tejszín
2 evőkanál sótlan vaj
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra.
Sózd és borsozd meg a csirkemelleket.
Egy serpenyőben az olívaolajon süsd elő és pirítsd 6-7 percen át a csirkemelleket, majd tedd őket egy tányérra, és szorosan takard le fóliával.
A serpenyőt kicsit vedd le a tűzről, keverd össze benne a húslevest, a citromlét, a hagymát, a koriandert és a pirospaprikát.
Tedd vissza a serpenyőt a tűzre, kevergetés közben hagyd, hogy felforrjon. Körülbelül 10 percig forrald, majd add hozzá a vajat és a tejszínt, keverd addig, amíg a vaj szépen el nem olvad.
Helyezd a csirkét egy tepsibe, locsold meg a tejszínes-korianderes szósszal, majd a sütőben fedetlenül 5-10 percig süsd készre.
Magában is fogyaszthatod, de különösen finom, ha spárgát tálalsz hozzá.
1. A megtisztított pulykahúst a fűszerkeverékkel beszórjuk (sózni nem kell, mert a fűszerkeverék sós), és kizsírozott / -olajozott tepsibe tesszük. 2. A füstölt szalonnát vékonyan...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: Közepes1. A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra. 2. Az olívaolajban keverjük össze a fűszereket és reszeljük hozzá a fokhagymát, majd a páccal keverjük össze a húst (mindenhol érje)....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz- A pulykacombokat fokhagymával sűrűn(!!) megspékeljük. Egy combhoz egy fej fokhagyma elmegy. - A pulykacombokat délól estig enyhén sós tejben többször megforgatva áztatjuk. - Es...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA megtisztított hagymát felkockázzuk, és a zsíron megpirítjuk. Sózzuk, majd a szeletekre vágott csirkemellet rátesszük, és mindkét oldalán átsütjük. Hozzáadjuk a megtisztított, fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes