2 db 120 g-os csont és bőr nélküli csirkemell (sütésre előkészítve)
2 csipet őrölt fekete bors
1 csipet só
1 evőkanál étolaj
1 közepes mogyoróhagyma (lereszelve)
120 g tölgyfagomba
2 evőkanál száraz vermut vagy száraz fehérbor
0,5 dl húslé
2 evőkanál főzőtejszín
2 evőkanál reszelt metélőhagyma vagy zöldhagyma
A csirkemellek mindkét oldalát befűszerezzük a sóval és a borssal.
Közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Ráhelyezzük a csirkemelleket és készre sütjük. Egyszer-kétszer megfordítjuk, hogy mindkét oldala egyenletesen süljön át. Ez kb. 12-16 percet fog igénybe venni. Egy tányérra tesszük és alufóliával betakarjuk, hogy meleg maradjon.
A mogyoróhagymát is gyakori kevergetés mellett megsütjük (kb. fél perc elég is neki) Az olajra dobjuk a gombát is és 2 perc alatt gyakran kevergetve puhára főzzük. Ráöntjük a vermutot vagy a bort és lassú tűzön addig főzzük, amíg szinte a teljes mennyiség elpárolog. Ekkor jöhet a serpenyőbe a húslé is, majd 1-2 percig főzzük, míg a folyadék kb. felére csökken. Belekeverjük a tejszínt és a metélőhagymát, majd lassú tűzön főzzük tovább. A végén visszatesszük a csirkemelleket a serpenyőbe és az elkészült szósszal jól megöntözzük. További 1 perc alatt átmelegítjük az ételt.
Másodszor készítettem el ezt a csirkemell sonkát, a múltkor fokhagyma volt benne, most azt kihagytam és friss snidling valamint kaliforniai paprika, meghámozva mert a babáinknak ké...
Elkészítési idő: 45 percElkészítés: A tojásokat kb 10 percig főzzük,tisztítjuk,ha kihűlt félbe vágjuk,sózzuk,paprikázzuk. A csirke mellet hosszába 4 felé vágjuk,enyhén ki klopfoljuk,sózzuk,borsozzuk és...
Elkészítési idő:A hagymát apróra vágjuk kevés olajon megdinszteljük, rátesszük a feldarabolt csirkehúst, fehéredésig sütjük, sózzuk borsozzuk. Rátesszük a felszeletelt káposztát is, meghintjük cso...
Elkészítési idő: