Családireceptkönyv.hu

Finom és egészséges gombaszószos csirkemell


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db 120 g-os csont és bőr nélküli csirkemell (sütésre előkészítve)
2 csipet őrölt fekete bors
1 csipet só
1 evőkanál étolaj
1 közepes mogyoróhagyma (lereszelve)
120 g tölgyfagomba
2 evőkanál száraz vermut vagy száraz fehérbor
0,5 dl húslé
2 evőkanál főzőtejszín
2 evőkanál reszelt metélőhagyma vagy zöldhagyma

Elkészítés:


A csirkemellek mindkét oldalát befűszerezzük a sóval és a borssal.
Közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Ráhelyezzük a csirkemelleket és készre sütjük. Egyszer-kétszer megfordítjuk, hogy mindkét oldala egyenletesen süljön át. Ez kb. 12-16 percet fog igénybe venni. Egy tányérra tesszük és alufóliával betakarjuk, hogy meleg maradjon.
A mogyoróhagymát is gyakori kevergetés mellett megsütjük (kb. fél perc elég is neki) Az olajra dobjuk a gombát is és 2 perc alatt gyakran kevergetve puhára főzzük. Ráöntjük a vermutot vagy a bort és lassú tűzön addig főzzük, amíg szinte a teljes mennyiség elpárolog. Ekkor jöhet a serpenyőbe a húslé is, majd 1-2 percig főzzük, míg a folyadék kb. felére csökken. Belekeverjük a tejszínt és a metélőhagymát, majd lassú tűzön főzzük tovább. A végén visszatesszük a csirkemelleket a serpenyőbe és az elkészült szósszal jól megöntözzük. További 1 perc alatt átmelegítjük az ételt.

Finom és egészséges gombaszószos csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Indiai vajas csirke
Indiai vajas csirke

A csirkemelleket lebőrözzük, a húst kockára vágjuk. A páchoz valókat összekeverjük, a husival alaposan összeforgatva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap teflonserpenyőbe öntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kitti
Paradicsomos-mozzarellás (caprese) csirkemell
Paradicsomos-mozzarellás (caprese) csirkemell

◾️A húst felszeleteljük, majd sózzuk és borsozzuk. ◾️Vékonyan kiolajozott tepsibe vagy sütőedénybe tesszük. ◾️Megszórjuk bazsalikommal, oregánóval ízlés szerint. ◾️A sajtot s...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Túrós parmezános medvehagymás csirkerolád
Túrós parmezános medvehagymás csirkerolád

Töltelék: Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, és tegyük bele a medvehagymát. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát. Pároljuk együtt néhány pillanatig, amíg a medvehagyma össz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Sütőpapírban sült csirkecomb, vele sült színes zölds
Sütőpapírban sült csirkecomb, vele sült színes zölds

1. A combokat alaposan megmosom, papírtörlővel szárazra törlöm, tetszőleges fűszerekkel, bepácolom, legalább egy éjszakára a hűtőbe rakom, hogy az ízek összeérjenek. (Só, bors, fok...

Elkészítési idő: 50 perc+pácolás
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk