menu

Családireceptkönyv.hu

Finom és egészséges gombaszószos csirkemell


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 db 120 g-os csont és bőr nélküli csirkemell (sütésre előkészítve)
2 csipet őrölt fekete bors
1 csipet só
1 evőkanál étolaj
1 közepes mogyoróhagyma (lereszelve)
120 g tölgyfagomba
2 evőkanál száraz vermut vagy száraz fehérbor
0,5 dl húslé
2 evőkanál főzőtejszín
2 evőkanál reszelt metélőhagyma vagy zöldhagyma

Elkészítés:


A csirkemellek mindkét oldalát befűszerezzük a sóval és a borssal.
Közepes serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Ráhelyezzük a csirkemelleket és készre sütjük. Egyszer-kétszer megfordítjuk, hogy mindkét oldala egyenletesen süljön át. Ez kb. 12-16 percet fog igénybe venni. Egy tányérra tesszük és alufóliával betakarjuk, hogy meleg maradjon.
A mogyoróhagymát is gyakori kevergetés mellett megsütjük (kb. fél perc elég is neki) Az olajra dobjuk a gombát is és 2 perc alatt gyakran kevergetve puhára főzzük. Ráöntjük a vermutot vagy a bort és lassú tűzön addig főzzük, amíg szinte a teljes mennyiség elpárolog. Ekkor jöhet a serpenyőbe a húslé is, majd 1-2 percig főzzük, míg a folyadék kb. felére csökken. Belekeverjük a tejszínt és a metélőhagymát, majd lassú tűzön főzzük tovább. A végén visszatesszük a csirkemelleket a serpenyőbe és az elkészült szósszal jól megöntözzük. További 1 perc alatt átmelegítjük az ételt.

Finom és egészséges gombaszószos csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Karácsonyi töltött pulykasült bacon fonatban
Karácsonyi töltött pulykasült bacon fonatban

A pulykacombokról leszeleteljük a kiálló vastagabb részeket, úgy hogy nagyjából azonos vastagok legyenek, majd sózzuk és borsozzuk. Tépünk az alufóliából akkora méretet duplán, ho...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Sült csirkecomb különleges szószban
Sült csirkecomb különleges szószban

A csirkecombokat kenjük be sóval és borssal, majd kevés olajban süssük meg őket. Készítsük el a szószt a felsorolt hozzávalókból, majd öntsük rá a sült csirkecombokra. Pároljuk a...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Kacsamell narancsos alma csatnival
Kacsamell narancsos alma csatnival

Az alma-narancs csatnihoz a fűszereket előkészítem, egy edényben a vaj at megolvasztom és belekeverem az összeset a cukorral. Pár percig kevergetem, majd hozzáadom a megpucolt, apr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
sajtkrémes csirke
sajtkrémes csirke

Szabo Irene Csirke vagy pulyka comb filé szeletbe vagy sertés tarja csont nélkül szeletekre -bekenni mustárral ,só,bors-- 1 db SONKA szelet pulyka,csirke mell, bármi PENNY--ből, mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk