4 csirkecomb
1 kg burgonya
4 vöröshagyma
2 evőkanál sertészsír
1 kávéskanál szárított, morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál szárított, morzsolt rozmaring
1 csokor felaprított petrezselyem
1 dl rosé
só ízlés szerint
A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével.
A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat elfelezem.
A krumplin elhelyezem a megfűszerezett húsokat, majd a vastagabb karikára vágott hagymát is rárakom.
Aláöntöm a bort, lefedem fóliával, és kemencébe tolom. 250 fokon 1 órán át sütöm, majd a fóliát levéve még 15 percet.
A vele sült krumplival és hagymával tálalom.
Sütőben is elkészíthető: addig sütjük fólia alatt, amíg a krumpli megpuhul, majd megpirítjuk a tetejét fólia nélkül.
A snidlinget, jalapenot, paradicsomot és a bacont apróra vágjuk. A bacont kipirítjuk, leszűrjük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, jalapenot, pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először elkészítem a tölteléket: a csirkemájakat forrásban lévő vízbe dobom, és az újraforrástól számított 3 percig a vízben hagyom, majd lecsöpögtetem és kihűtöm. 2. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, és papírtörlőn szárazra töröljük, hogy a pác alaposan át tudja járni. A pác hozzávalóit egy tálban alaposan összekeverjük, mehet bele a jó...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: NehézMarinád Az összes hozzávalót egy kis tálkában összekeverjük. Gyros A marinádba rakjuk a húsokat, majd hűtőben minimum 20 percet állni hagyjuk, de természetesen m...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű