4 csirkecomb
1 kg burgonya
4 vöröshagyma
2 evőkanál sertészsír
1 kávéskanál szárított, morzsolt kakukkfű
1 kávéskanál szárított, morzsolt rozmaring
1 csokor felaprított petrezselyem
1 dl rosé
só ízlés szerint
A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével.
A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat elfelezem.
A krumplin elhelyezem a megfűszerezett húsokat, majd a vastagabb karikára vágott hagymát is rárakom.
Aláöntöm a bort, lefedem fóliával, és kemencébe tolom. 250 fokon 1 órán át sütöm, majd a fóliát levéve még 15 percet.
A vele sült krumplival és hagymával tálalom.
Sütőben is elkészíthető: addig sütjük fólia alatt, amíg a krumpli megpuhul, majd megpirítjuk a tetejét fólia nélkül.
A megmosott, megtisztított combokat a sóval, borssal és az 1 cs. fűszerkeverékkel jól befűszerezzük. A tepsibe beletesszük. Olajat és vizet öntünk alá. (Én raktam mellé burgonyá...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított, lecsepegtetett melleket vékonyra klopfoljuk és meghintjük sóval. Egy edényben olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a 3 evőkanál kukoricalisztet a forgatáshoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Besózzuk és félre tesszük. A zsemlét beáztatjuk vízbe, ha megázott jól kinyomkodjuk. Ízesítjük sóval borssal, petrezselyemzöld...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét 6-8 darabra szétszedjük, sóval és borssal ízesítjük. A gombát megtisztítjuk és megmossuk. (Ha lehet ne használjunk folpackba csomagolt gombát mert ki tudja mikor csomagol...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes