menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes-Szezásmos Csirke


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


• egy csirkemell felkockázva
bundához:
• 1/2 csésze liszt
• 1/4 csésze étkezési keményítő
• 1 teáskanál sütőpor
• 1 tojás
• 2 evőkanál olaj
• 2/3 csésze víz
• só, bors

mázhoz:
• 2 kanál méz
• 2 kanál gyümölcscukor
• fél csésze ketchup
• 1 dl víz
• 1 kanál szezámmag

Elkészítés:


Egy csirkemellet felkockázunk,esetleg csíkokra vágjuk.
A bundához valókat csomómentesen elkeverjük, beletesszük a kockára vágott csirkemellet, majd bő olajban ropogósra sütjük.
A máz hozzávalóit összefőzzük, megvárjuk amíg picit besűrűsödik majd keverünk hozzá egy evőkanálnyi szezámmagot és a kisült csirkefalatkákra öntjük. Én egy kiskanálnyi erős pistát is szoktam belekeverni.
Párolt rizzsel vagy pirított tésztával tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Filézett felsőcombbol finomabb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gitka
Kapros-tormás csirkecombok céklás pürével
Kapros-tormás csirkecombok céklás pürével

Elkészítése: A combokat alaposan megmossuk és megtisztítjuk. A hagymákat meghámozzuk, és apróra vágjuk, majd kevés olajban megpároljuk. Belerakjuk a combokat, sózzuk, borsozzuk, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemájas “rizotto”
Csirkemájas “rizotto”

A rizst megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, felöntjük kétszer annyi vízzel, amennyi a rizs térfogata. Felforraljuk, majd ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Háromhagymás tejfölös csirke
Háromhagymás tejfölös csirke

A csirkemellet kockára vágjuk. A tisztított vöröshagymát és a lila hagymát fél karikákra, a póréhagymát karikára vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra szeljük, majd egy magas falú ed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszi rakottas csikével
Tavaszi rakottas csikével

A répát felkarikázzuk, és a kelbimbóval együtt kevés vajon megpároljuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kissé felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a keményítővel simára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk