menu

Családireceptkönyv.hu

Svéd gombasaláta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Fél kg gomba
fél dl olaj
1 fej hagyma
20 dkg paradicsompüré konzerv
3 babérlevél

bors
cukor
citromlé

Elkészítés:


A hagymát felkockázom, megdinsztelem. A gombát vékony szeletekre vágom, majd a hagymához adom. Megfűszerezem és megvárom, hogy az összes levét elforrja. Hozzáadom a paradicsomot és a babérlevelet, és azzal is összepirítom.
Jól behűtve tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tálalás előtt szabadítsuk meg a babérlevéltől, akkor nem kell vadászni evés közben.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Görög saláta
Görög saláta

A hozzávalókat kockára vágjuk és enyhén megsózzuk, olíva olajjal összekeverjük. Tálaláskor olívabogyóval és feta sajttal díszítjük.

Elkészítési idő: 10+30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Kerekrépa-saláta
Kerekrépa-saláta

A kerekrépát megmossuk, meghámozzuk, és sós vízben megfőzzük. Ezután vékonyra szeleteljük, hozzáadjuk a gyalult zöldhagymát, a petrezselyemzöldet és a kaprot, összekeverjük és megl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tzatziki
Tzatziki

1. Az uborkát lereszeljük a reszelőnk legnagyobb lyukú oldalán, besózzuk, hagyjuk állni egy ideig, majd kinyomkodjuk a levét. 2. Megtisztítjuk a fokhagymát és átnyomjuk a fokha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárga túró húsvétra
Sárga túró húsvétra

A tejet a cukrot és a vaníliás cukrot odateszem a gázra, amikor meleg, de nem forr akkor beleteszem a nagyjából felvert tojásokat, egy csipet sóval. Hosszan lassan kevergetve addig...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk