Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tepsiben sült fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2-3 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
1/2 kávéskanál só
2 tojássárgája
a töltelékhez: sárgabaracklekvár
a tetejére: porcukor

Elkészítés:


Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd ismét kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk, és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpával mélyedést nyomunk, és mindegyikbe 1-1 teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
190 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul. A sütőből kivéve 5 percre konyharuhával letakarjuk, majd a fánkokat porcukorral meghintve tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csokoládés - Csokis-kávés piskótatekercs - OK
Csokoládés - Csokis-kávés piskótatekercs - OK

1. A tojásfehérjékből pár csepp citromlével és a porcukorral kemény habot verünk. 2. Hozzáadjuk kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a megolvasztott, lehűtött vajat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FŐZÖTT CSOKOLÁDÉKRÉS
FŐZÖTT CSOKOLÁDÉKRÉS

2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge t...

Elkészítési idő: 30 PERC
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Gyerek szelet
Pudingos - Gyerek szelet

1. Tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük és lapokat nyújtunk belőle. 2. Elkészítjük a pudingot, még melegen beletesszük a tejfölt és jól elkeverjük. 3. Tepsib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Vörös bársony (Red velvet) torta
Vörös bársony (Red velvet) torta

Elkészítés: A tésztához a lisztet, a sót, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, majd egy keverőtálba szitáljuk. A lágy vajat egy másik tálban a cukorral habosra keverjük, hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk