menu

Családireceptkönyv.hu

Túrógombóc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg túró
1 db tojás
1 dl búzadara
1 csomag vaníliás cukor
só ( a főzéshez)
A morzsához:
1 ek vaj
15 dkg zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
1 doboz tejföl
fahéj
porcukor

Elkészítés:


A túrót, a tojást, a búzadarát, és a vaníliás cukorot egy robotgép segítségével összekeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
Egy evőkanál segítségével golyókat formálunk, és lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük.
A vajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk, és fahéjas tejföl lel, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
"Vega-mix" ételízesítő
"Vega-mix" ételízesítő

Felvágni, aszalni, darálni (ha a késes robot nem viszi, akkor húsdaráló) összekeverni, sötét helyen tárolni! :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bundás kenyér
Bundás kenyér

Keverd össze a tojást a sóval tedd bele a kenyeret és süsd ki.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diána
Spenótos nudli
Spenótos nudli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
KONYHAI KISOKOS receptben lévő meghatározások
KONYHAI KISOKOS receptben lévő meghatározások

PÁROLÁS....... Mindig rövid lében végezzük. A hús- vagy főzelékféle szinte a saját levében, gőzében párolódik puhára..Ezért a párolás legfontosabb szabálya például párolt hús kész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk