25 dkg túró
1 db tojás
1 dl búzadara
1 csomag vaníliás cukor
só ( a főzéshez)
A morzsához:
1 ek vaj
15 dkg zsemlemorzsa
A tálaláshoz:
1 doboz tejföl
fahéj
porcukor
A túrót, a tojást, a búzadarát, és a vaníliás cukorot egy robotgép segítségével összekeverjük, és 1 órára hűtőbe tesszük pihenni.
Egy evőkanál segítségével golyókat formálunk, és lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük.
A vajon megpirított zsemlemorzsába forgatjuk, és fahéjas tejföl lel, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Ezeket össze kell turmixolni, mindkettőt héjastól és ezt kell a vízzel felönteni, majd forráspontig felmelegíteni(amíg gyöngyözik). Hagyni kell kihűlni és utána leszűrni. Ebből ke...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA húsgombóc hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, 1 órát hűtőben pihentetjük, hogy kicsit összeérjenek az ízek. Hűtés után kb 2 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle, majd félretesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű