20 dkg update liszt, 2 tojás, 2 dl tejföl, 1 sütőpor, 1 kupak lovely sweet, reszelt citromhéj
A tojást, tejfölt, édesítőt, citromhéjat összekeverem, hozzáadom az átszitált és sütőporral elkevert lisztet.
Összegyúrom, 2 cm-esre kinyújtom és kiszaggatom.
Forró olajban sütöm.
A kész fánkokat fahéjas édesítővel (én eritrittel) megszórhatjuk, vagy cukormentes csokimázzal díszíthetjük.
Felfuttatom az élesztőt cukros meleg tejben. A 3 tojás sárgáját, fél liter meleg tejet, a felfuttatott élesztőt gépbe rakom és elindítom a gépet. Mikor összekeverte kezdem hozzáö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pitát én ilyen arányú lisztekkel szoktam elkészíteni, mert így egészségesebb, de az íze még mindig a megszokott fehér pékárukét hordozza. Elkészítjük a pita tésztát: Az összetevő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű500 ml habtejszín (legalább 30%-os) 1 ek citromlé (frissen facsart) A tejszínt gyöngyözésig (kb. 82-83ºC) melegítjük, és közben cukorhőmérővel folyamatosan ellenőri...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat betöltjük a gépbe. 30 percig dagasztjuk, majd 1 órán keresztül meleg helyen kelesztjük, utána átgyúrjuk, cipóra formázzuk, majd bevagdossuk, olivaolajjal megkenjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű