Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

3 különböző zsömle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Baloldali: KÓKUSZLISZTES
4 tojás
15 dkg kókuszliszt
5 dkg Útifűmaghéj -Psyllium- (ettől könnyebb lesz)
2evőkanál szezámliszt-kb. 2 dkg- (elmaradhat)
1 evőkanálnyi szezám (elmaradhat)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál só
2 evőkanál kókuszzsír (elmaradhat)
5 dl víz (lehet próbálkozni, 6 dl-t is elbír)

Középső: CHIA-MAGOS
Kis mennyiség, 5 db. képen látható lett belőle.

5 gramm kávédarálón darált chia mag,
1 teáskanál egész chia-mag
1 ek utifűmag,
1 púpos ek durvára darált lenmag,
1 tk sót, ízlés szerint frissen őrölt bors
2 tojás
1/4 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál citromlé,
25 gramm finomra darált kókuszreszelék
60 gramm darált mandulát,
20 gramm szezámliszt

Jobbszélső: MANDULALISZTES


Kb. 10 db. lett belőle Keserű István-féle recept az alap)

15 gr utifű maghéj
2 dl víz
4 tojás
2 kávéskanál só
2 kávéskanál eritrit-én ezt kihagytam)
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg őrölt mandula
40 gr. szezámliszt
30 gr kókuszliszt.

Elkészítés:


Baloldali: KÓKUSZLISZTES 12db-hoz.
4 tojás
15 dkg kókuszliszt
5 dkg Útifűmaghéj -Psyllium- (ettől könnyebb lesz)
2evőkanál szezámliszt-kb. 2 dkg- (elmaradhat)
1 evőkanálnyi szezám (elmaradhat)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál só
2 evőkanál kókuszzsír (elmaradhat)
5 dl víz (lehet próbálkozni, 6 dl-t is elbír)
Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, a másikban tojást és vízet.
A kettőt összeöntöm és kézzel azonnal összedolgozom. Hihetetlen gyorsasággal fogja beszívni a folyadékot.
Megformázom, tepsibe rakom és késsel bevagdosom.
Meg lehet szórni különböző magokkal.
190 fokon 30 perc, utána 15 perc tepsi nélkül a rácson.

Középső: CHIA MAGOS 5 DB


A száraz hozzávalókat egy tálba tettem, egy másikba a 2 tojást, 1 dl vízzel. A kettőt vegyitettem. Kb. 10-15percet állni hagytam, aztán formáztam.
Helyesebben elég lágy lett-amitől nem kell megijedni- kanállal forgattam a lenmag-napraforgómag-szezámmag keverékbe és úgy tetttem a sütőpapírra.
kb. 190fokon sütöttem 30 perci, aztán még 15 percig száritottam a rácson.

Jobb szélső: MANDULALISZTES KB. 10 db.

Az utifűmaghéjat vízzel elkeverjük, kicsit állni hagyjuk. Hozzákeverjük a tojásokat ízesítőket, végül a mandulát és a liszteket


Előmelegített sütőben 190 fokon 30 perc.
Utána a rácson 15 perc tepsi nélkül

Trükkök, tippek, praktikák:



Egyszerre megsütöm őket és kihülés után fagyasztom. Evés előtt 1-2 órával előveszem. Így takarékos, mert a sütőt egyszerre használom.
Amilyen állapotban tesszük be a fagyasztóba, olyan kapunk vissza. Ha másnap tesszük csak be, akkor már szikkadtabb és természetesen kivétel után is szikkadt lesz.

3 különböző zsömle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Puha joghurtos zsemle
Puha joghurtos zsemle

A lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...

Elkészítési idő: 2ó 10 p
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paleo fánk
Paleo fánk

Villámgyors paleo fánk 3 ek Szafi Fitt paleo süteménylisztet 2 tojással és egy csipet fahéjjal kézi habverővel elkevertem, majd kókuszolajon kisütöttem. Fahéjas porcukorral (porr...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gabi
Fahéjas csiga
Fahéjas csiga

Az élesztőt langyos, cukros tejben /2,5 dl/felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint /10dkg/ és a felfuttatott élesztőt. Begy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
343. Óriás kifli
343. Óriás kifli

Dagasztani.1 ó kelés.4 felé osztani,vékony négyszögre nyújtani, egyik csücskétől kezdve feltekerni.Duplára keleszteni kb.1 ó. Spriccelni, 200 fok 25-30 p.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk