Baloldali: KÓKUSZLISZTES
4 tojás
15 dkg kókuszliszt
5 dkg Útifűmaghéj -Psyllium- (ettől könnyebb lesz)
2evőkanál szezámliszt-kb. 2 dkg- (elmaradhat)
1 evőkanálnyi szezám (elmaradhat)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál só
2 evőkanál kókuszzsír (elmaradhat)
5 dl víz (lehet próbálkozni, 6 dl-t is elbír)
Középső: CHIA-MAGOS
Kis mennyiség, 5 db. képen látható lett belőle.
5 gramm kávédarálón darált chia mag,
1 teáskanál egész chia-mag
1 ek utifűmag,
1 púpos ek durvára darált lenmag,
1 tk sót, ízlés szerint frissen őrölt bors
2 tojás
1/4 mokkáskanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál citromlé,
25 gramm finomra darált kókuszreszelék
60 gramm darált mandulát,
20 gramm szezámliszt
Jobbszélső: MANDULALISZTES
Kb. 10 db. lett belőle Keserű István-féle recept az alap)
15 gr utifű maghéj
2 dl víz
4 tojás
2 kávéskanál só
2 kávéskanál eritrit-én ezt kihagytam)
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg őrölt mandula
40 gr. szezámliszt
30 gr kókuszliszt.
Baloldali: KÓKUSZLISZTES 12db-hoz.
4 tojás
15 dkg kókuszliszt
5 dkg Útifűmaghéj -Psyllium- (ettől könnyebb lesz)
2evőkanál szezámliszt-kb. 2 dkg- (elmaradhat)
1 evőkanálnyi szezám (elmaradhat)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál só
2 evőkanál kókuszzsír (elmaradhat)
5 dl víz (lehet próbálkozni, 6 dl-t is elbír)
Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat, a másikban tojást és vízet.
A kettőt összeöntöm és kézzel azonnal összedolgozom. Hihetetlen gyorsasággal fogja beszívni a folyadékot.
Megformázom, tepsibe rakom és késsel bevagdosom.
Meg lehet szórni különböző magokkal.
190 fokon 30 perc, utána 15 perc tepsi nélkül a rácson.
Középső: CHIA MAGOS 5 DB
A száraz hozzávalókat egy tálba tettem, egy másikba a 2 tojást, 1 dl vízzel. A kettőt vegyitettem. Kb. 10-15percet állni hagytam, aztán formáztam.
Helyesebben elég lágy lett-amitől nem kell megijedni- kanállal forgattam a lenmag-napraforgómag-szezámmag keverékbe és úgy tetttem a sütőpapírra.
kb. 190fokon sütöttem 30 perci, aztán még 15 percig száritottam a rácson.
Jobb szélső: MANDULALISZTES KB. 10 db.
Az utifűmaghéjat vízzel elkeverjük, kicsit állni hagyjuk. Hozzákeverjük a tojásokat ízesítőket, végül a mandulát és a liszteket
Előmelegített sütőben 190 fokon 30 perc.
Utána a rácson 15 perc tepsi nélkül
Egyszerre megsütöm őket és kihülés után fagyasztom. Evés előtt 1-2 órával előveszem. Így takarékos, mert a sütőt egyszerre használom.
Amilyen állapotban tesszük be a fagyasztóba, olyan kapunk vissza. Ha másnap tesszük csak be, akkor már szikkadtabb és természetesen kivétel után is szikkadt lesz.
A lisztet a dagasztó tálba teszem . A közepén kis fészket alakítok ki . Belekanalazom a mézet . Rámorzsolom az élesztőt . Felöntöm egy kevés meleg vízzel és hagyom , hogy felfusson...
Elkészítési idő: 2ó 10 pVillámgyors paleo fánk 3 ek Szafi Fitt paleo süteménylisztet 2 tojással és egy csipet fahéjjal kézi habverővel elkevertem, majd kókuszolajon kisütöttem. Fahéjas porcukorral (porr...
Elkészítési idő: 10 percAz élesztőt langyos, cukros tejben /2,5 dl/felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint /10dkg/ és a felfuttatott élesztőt. Begy...
Elkészítési idő:Dagasztani.1 ó kelés.4 felé osztani,vékony négyszögre nyújtani, egyik csücskétől kezdve feltekerni.Duplára keleszteni kb.1 ó. Spriccelni, 200 fok 25-30 p.
Elkészítési idő: