95 gr. őrölt mandula
30 gr..útifűmaghéj
9 gr. gluténmentes sütőpor
3 gr. só
2 db.tojásfehérje/nem kell felverni/
110g.forró víz
1.5 evőkanál almaecet
A száraz anyagokat turmixgépbe rakni, ráönteni a tojásfehérjét és az almaecetet.
Egy pár pillanatig beindítani a gépet, /nagyon hamar összeáll/ majd hozzáadni a forró vizet.
Addig turmixolni, amíg besűrűsödik. /csupán 1-2 perc/.
4 részre osztani a tésztát és nedves kézzel formázni.
180 fokos,légkeveréses sütőben 45-50 perc sütés.
Ez hosszúnak tűnik,de így lesz ropogós külsejű.
Bélzete nem nedves és világos.
Kétszer készítettem már el. Mindkétszer dupla adagból készítettem.
Először a mandula felét törökmogyoróra cseréltem,
Második alkalommal a 19 dkg mandula helyett -mivel dupla adag, ennyi szükséges- harmadoltam szezám-len-mandulaliszt.
Fantasztikus állagú, csak ajánlani tudom.
Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük tálba a lisztet, a sót és az élesztőt, majd a vizet apránként hozzáadva, gyúrjuk tésztává a keveréket. Adjuk hozzá az olajat is, majd dagasszuk addig, míg az olajat teljesen...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÉlesztőt tejben felfuttatjuk , többi alapanyagot dagasztóba vagy tálba rakjuk és hozzaadjuk a felfuttatot élesztőt annyi langyostejet hogy jól dagaszható tészta legyen , duplajára...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból a kelt tésztáknál megszokott módon tésztát gyúrunk, nyolc cipót formázunk és sütőpapírra tepsibe rakjuk. Megkenjük 1 egész tojás+ 1 e.k. víz keverékével és 30 perci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű