menu

Családireceptkönyv.hu

Magvas zsömi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


95 gr. őrölt mandula
30 gr..útifűmaghéj
9 gr. gluténmentes sütőpor
3 gr. só

2 db.tojásfehérje/nem kell felverni/
110g.forró víz
1.5 evőkanál almaecet

Elkészítés:


A száraz anyagokat turmixgépbe rakni, ráönteni a tojásfehérjét és az almaecetet.
Egy pár pillanatig beindítani a gépet, /nagyon hamar összeáll/ majd hozzáadni a forró vizet.
Addig turmixolni, amíg besűrűsödik. /csupán 1-2 perc/.
4 részre osztani a tésztát és nedves kézzel formázni.
180 fokos,légkeveréses sütőben 45-50 perc sütés.
Ez hosszúnak tűnik,de így lesz ropogós külsejű.
Bélzete nem nedves és világos.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kétszer készítettem már el. Mindkétszer dupla adagból készítettem.
Először a mandula felét törökmogyoróra cseréltem,
Második alkalommal a 19 dkg mandula helyett -mivel dupla adag, ennyi szükséges- harmadoltam szezám-len-mandulaliszt.
Fantasztikus állagú, csak ajánlani tudom.

Magvas zsömi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsófi
Hernyókifli
Hernyókifli

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Kenyér
Kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

Olajos kézzel formázva, 50 fokos sütőben kelt, majd kb 180-190 fokon sült. 7db lett, vagy 6 nagyobb is lehetett volna. Tetején cukros mandulatej.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Receptek
Mindennapi kenyerünk (NIKK NEW LIFE)
Mindennapi kenyerünk (NIKK NEW LIFE)

Először a folyékony, majd az többi hozzávalót is a kenyérsütő üstjébe mérem, közepes keménységű tésztát dagasztunk. Sima, fényes, szakadásmentes felületű legyen, de azért legyen t...

Elkészítési idő: bő 3 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk