Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Magvas zsömi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


95 gr. őrölt mandula
30 gr..útifűmaghéj
9 gr. gluténmentes sütőpor
3 gr. só

2 db.tojásfehérje/nem kell felverni/
110g.forró víz
1.5 evőkanál almaecet

Elkészítés:


A száraz anyagokat turmixgépbe rakni, ráönteni a tojásfehérjét és az almaecetet.
Egy pár pillanatig beindítani a gépet, /nagyon hamar összeáll/ majd hozzáadni a forró vizet.
Addig turmixolni, amíg besűrűsödik. /csupán 1-2 perc/.
4 részre osztani a tésztát és nedves kézzel formázni.
180 fokos,légkeveréses sütőben 45-50 perc sütés.
Ez hosszúnak tűnik,de így lesz ropogós külsejű.
Bélzete nem nedves és világos.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kétszer készítettem már el. Mindkétszer dupla adagból készítettem.
Először a mandula felét törökmogyoróra cseréltem,
Második alkalommal a 19 dkg mandula helyett -mivel dupla adag, ennyi szükséges- harmadoltam szezám-len-mandulaliszt.
Fantasztikus állagú, csak ajánlani tudom.

Magvas zsömi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Házi kifli
Házi kifli

Az élesztőt felfuttatom a meleg, cukrozott tejjel. A lisztet beleöntöm egy keverőtálba, mehet hozzá a só, és az olvasztott vaj. Majd az élesztős tej is. Pár perc alatt készre da...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Osztrák zsemle
Osztrák zsemle

Tegyük tálba a lisztet, a sót és az élesztőt, majd a vizet apránként hozzáadva, gyúrjuk tésztává a keveréket. Adjuk hozzá az olajat is, majd dagasszuk addig, míg az olajat teljesen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Darált tepertővel töltött sörkifli
Darált tepertővel töltött sörkifli

Élesztőt tejben felfuttatjuk , többi alapanyagot dagasztóba vagy tálba rakjuk és hozzaadjuk a felfuttatot élesztőt annyi langyostejet hogy jól dagaszható tészta legyen , duplajára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ibolya
Hamburger zsemle (8 db)
Hamburger zsemle (8 db)

A hozzávalókból a kelt tésztáknál megszokott módon tésztát gyúrunk, nyolc cipót formázunk és sütőpapírra tepsibe rakjuk. Megkenjük 1 egész tojás+ 1 e.k. víz keverékével és 30 perci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk