Hozzávalók :
9 db zsemle
A töltelékhez:
1/2 kg túró
2 db tojás
1 vaníliás cukor
10 dkg porcukor
a zsemlék belseje
10 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
A zsemlék locsolásához.
1/2 liter tej
1 vaníliás cukor
5 dkg cukor
A zsemlék felső részét levágjuk.
Az alsó részéből kicsipkedjük a zsemlék belsejét.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk.
A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral elkevert tejbe mártjuk.
A sütőpapírra sorakoztatjuk.
A túrót a cukrokkal,tojásokkal elkeverjük,majd kicsipkedett zsemlét tejjel összekeverjük,ezt is hozzá adjuk és a mazsolát is,reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A zsemléket megtöltjük,a tejbe mártott tetejét rátesszük és 180 fokos sütőben megsütjük.
A sütés vége felé a zseléket kétszer meglocsoljuk a vaníliás cukros tejjel.
Sütés végére a zsemlék "kalapja" felemelkedik.
Nagyon finom,egyszerű.
Kenyérsütőgép (vagy dagasztógép) üstjébe mérjük az összes hozzávalót. Közepesen kemény tésztát dagasztunk. Amikor kész a dagasztás a tésztát kelesztőtálba tesszük és 30 percig ke...
Elkészítési idő:Mindent összegyúrunk, az élesztőt felfuttatjuk, és kb 45-50 percet kelesztjük. A tésztát kisodorjuk, akkora szájú pohárral, amekkora a párizsi. A kiszaggatott tésztát megkenjük szó...
Elkészítési idő: 1,5 óraAz élesztőt kevés langyos vízben feloldjuk és megszórjuk a cukorral. Felfuttatjuk. 2. A felfuttatott élesztőt a többi hozzávalóval összedolgozzuk, kidagasztjuk. Lisztezett vagy...
Elkészítési idő:A tészta alapanyagait, a leírt sorrendben tálba teszem és bedagasztom, majd belisztezett deszkán átgyúrom és meleg helyen letakarva, egy órát kelesztem.Mikor kész a tészta, egy...
Elkészítési idő: