Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

TÚRÓVAL TÖLTÖTT ZSEMLE


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók :
9 db zsemle

A töltelékhez:
1/2 kg túró
2 db tojás
1 vaníliás cukor
10 dkg porcukor
a zsemlék belseje
10 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja

A zsemlék locsolásához.
1/2 liter tej
1 vaníliás cukor
5 dkg cukor

Elkészítés:


A zsemlék felső részét levágjuk.
Az alsó részéből kicsipkedjük a zsemlék belsejét.
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk.
A zsemlék alját és a tetejét is cukorral,vaníliás cukorral elkevert tejbe mártjuk.
A sütőpapírra sorakoztatjuk.
A túrót a cukrokkal,tojásokkal elkeverjük,majd kicsipkedett zsemlét tejjel összekeverjük,ezt is hozzá adjuk és a mazsolát is,reszelt citromhéjjal ízesítjük.
A zsemléket megtöltjük,a tejbe mártott tetejét rátesszük és 180 fokos sütőben megsütjük.
A sütés vége felé a zseléket kétszer meglocsoljuk a vaníliás cukros tejjel.
Sütés végére a zsemlék "kalapja" felemelkedik.
Nagyon finom,egyszerű.

TÚRÓVAL TÖLTÖTT ZSEMLE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Zsebes zsömle
Zsebes zsömle

Az élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat és a vízzel lágy tésztát dagasztunk. Egy óra a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Kenyér grillen
Kenyér grillen

Ha porélesztővel dolgozunk, akkor csak szórjuk a a liszthez. Tegyük ugyanezt a sóval és a cukorral is. Ha normál élesztőt használunk, akkor keverjük el a langyos vízben, és így adj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér 2
Kenyér 2

A lisztet, a langyos vízben elkevert porélesztővel, a sóval, olajjal összegyúrom. majd egy órát kelesztem, a kenyérsütő formát kivajazom és a kenyértésztát formázás után a formába...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Zsemle
Zsemle

A lisztet a robotgép keverőtáljába mértem, elkevertem benne a sót, majd a közepébe mélyedést készítettem. Az aljába szórtam a cukrot, rámorzsoltam az élesztőt, ráöntöttem a langyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk