menu

Családireceptkönyv.hu

Túrósbatyu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

70 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
kb 3,5-4 dl tej
1 kispohár kefir
10 dkg olvasztott vaj
1 tojás sárgája
pici só
kevés cukor az élesztőhz
Töltelék:.

0,5 kg túró
1 tojás sárgája
ízlés szerint cukor

Elkészítés:


Az élesztőt kevés cukros langyos tejjel felfuttatjuk\./
A többi hozzávalóval könnyű tésztát dagasztunk
Hagyjuk kelni legalább fél órát.Ha megkelt, félcentisre nyújtjuk és kockákra vágjuk.Megtöltjük túróval, és a sarkokat egymáshoz nyomkodjuk.
Tojássárgával lekenjük, és sütőbe tesszük.180 fokon addig sütjük, amíg szépen barnulni kezd a teteje - kb. 40 perc.

Túrósbatyu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kelt tészták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Brigitta
Pillekönnyű sajtos pogácsa
Pillekönnyű sajtos pogácsa

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és pár perc alatt hagyjuk felfutni. Közben a lisztet egy tálba kimérjük, hozzáadjuk a lágy vajat, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: SziSzi
Mazsolás Kalács
Mazsolás Kalács

A tejet 1 evőkanál cukorral meglangyosítok,majd bele morzsolom az élesztőt és felfuttatom körülbelül 10 perc alatt.Közben a lisztet egy edénybe mérem,hozzá adom a sót,a cukrot ,a v...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Nagyis kelt túrós (Levendulalány)
Nagyis kelt túrós (Levendulalány)

1.Az élesztő felfuttatása. A külön jelzett 90 ml tejet kis lábasban meglangyosítom, felmelegítem, de nem szabad 60 fok fölé melegíteni. Elkeverem benne a kristálycukrot, a vaníliás...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar  Berliner fánk
Berliner fánk

A liszteket, a porcukrot, élesztőt és a sót beleszitáljuk egy tálba és összekeverjük. (Ha friss élesztőt használunk, akkor azt keverjük a tejhez.) A lisztek közepébe felütjük a toj...

Elkészítési idő: 2 ÓRA 30 PERC
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk