Hozzávalók:
70 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
kb 3,5-4 dl tej
1 kispohár kefir
10 dkg olvasztott vaj
1 tojás sárgája
pici só
kevés cukor az élesztőhz
Töltelék:.
0,5 kg túró
1 tojás sárgája
ízlés szerint cukor
Az élesztőt kevés cukros langyos tejjel felfuttatjuk\./
A többi hozzávalóval könnyű tésztát dagasztunk
Hagyjuk kelni legalább fél órát.Ha megkelt, félcentisre nyújtjuk és kockákra vágjuk.Megtöltjük túróval, és a sarkokat egymáshoz nyomkodjuk.
Tojássárgával lekenjük, és sütőbe tesszük.180 fokon addig sütjük, amíg szépen barnulni kezd a teteje - kb. 40 perc.
Mióta van kenyérsütőgépem, abban dagasztatom a tésztát. Előtte kézi mixerrel készítettem. Lágyabb kelttésztát készítek, hagyom duplájára kelni. Lisztezett deszkára borítom, ketté v...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cottege cheese-t botmixerrel pépesítjük. A lisztet elkeverjük az élesztővel, elmorzsoljuk a zsírral majd a többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Konyharuhával letakarva 1 órát pih...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűPečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme rozmíchanými žloutky s mlékem. Přidáme sůl, špetku muškátového oříšku, nadrobno nasekanou petrželku a hrubou mouku – vše důkladně promíchám...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű