Vaníliás Tejszínes Krém 🍰✨
Ez a vaníliás tejszínes krém tökéletes választás sütemények töltésére vagy egyszerűen csak desszertként való élvezésre. Könnyű és krémes, mindenki imádni fogja!
Hozzávalók:
1. 3 csésze tej
2. 3 evőkanál kukoricakeményítő
3. 3 evőkanál liszt
4. 1 evőkanál vanília
5. 1 evőkanál vaj
6. 1/2 csésze cukor
7. 80 g csokoládé
8. 200 ml tejszín
9. 1 csésze hideg tej
Elkészítés:
1. Keverd össze a tejet a kukoricakeményítővel, a liszttel és a cukorral egy lábasban. Tedd a lábast alacsony lángra.
2. Folyamatosan kevergesd, amíg a keverék besűrűsödik. Ez néhány percet igénybe vehet, szóval légy türelmes!
3. Amikor a krém besűrűsödött, vedd le a tűzről, és add hozzá a vajat és a vaníliát. Keverd jól össze, amíg a vaj elolvad.
4. Hagyd a krémet egy kicsit hűlni, majd öntsd egy tálba.
5. Egy másik tálban verd fel a hideg tejet a tejszínnel, amíg habos nem lesz. Ezután óvatosan add hozzá a tejszínt a vaníliás krémhez.
6. Reszeld le a csokoládét, és add hozzá a krémhez. Keverd jól össze.
7. A vaníliás tejszínes krémed készen áll! Használhatod sütemények töltésére, vagy egyszerűen csak élvezheted magában.
Jó étvágyat! 🥳
#vaníliáskrém #finomdesszert #egyszerűrecept #otthonikonyha #tejszín
A búzadarát leforrázzuk a forró tejjel, majd gafyjuk kihűlni. Hozzáafjuk a margarint, háztartási kekszet, porcukrot és az aromát, majd jól összegyúrjuk. A masszából kis golyócsk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét a margarinnal megolvasztjuk a mikróban. Utána habosra keverjük. A tojássárgáját összekeverjük a nescaféval, cukorral és konyakkal. Utána az egészet a margarinos csokol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kisebb lábasban a joghurtot összekeverjük a cukorral és a zselatinnal. Feltesszük melegedni, de vigyázzunk, nehogy forrni kezdjen! Amint felolvadt a zselatin, azonnal levess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékkel kezdjük, ennek kell a legtöbb idő mire lehet vele dolgozni. A fehérjét, lisztet, porcukrot egy edényben simára keverjük. Egy lábasba beletesszük a tejet, vajat, kakaó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű