0,5 kg málna
- 2 dl tejszín
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 1/2 citrom leve
A málnát jól megmosni, lecsöpögtetni, és a citrom levét ráönteni./ Kb 10 dkg málnát kiveszünk belőle ,mielőtt a citromot rá tesszük,a tálaláshoz/
A cukrot kis lángon karamellizáljuk, hozzáadjuk a málnát, vaníliás cukrot ,fahéj,szegfűszeget. Folyamatosan kevergetve,2-3 percig főzzük.
Levesszük a tűzről, és turmixoljuk, hozzáöntjük a tejszínt, és a tejet ,jól összekeverjük. Lehűtjük!!
Úgy készítjük, hogy fél üveg meggybefőttet, fél üveg szilvabefőttet beleöntünk egy lábosba, + 2 egész almát meghámozunk, apró kockákra vágjuk, s azt is belerakjuk, majd még kb. 6 d...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesa hernyós kifli tésztályát elsodorjuk csíkokra vágyjuk, körbecsavarjuk a virslin , szezámmagba bele forgatjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a cukkínit alaposan megmossuk, majd a végét levágva vékony csíkokra vágjuk. A répát meghámozzuk, majd felkarikázzuk. Egy serpenyőben a hagymát, és a répát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű