24 órás hűtős kelesztéshez:
550 g Tüske BL80
50 g manitoba (vagy wessex)
50 g tk búzaliszt
430 g víz
120 g kovász (80 %-os)
24 g himalaya só (normálból 14 g)
2 ek burg.pehely (elhagyható)
40 g joghurt (elhagyható)
5 g árpamaláta (elhagyható)
12 órás hűtős kelesztéshez
535 g Tüske BL80
50 g manitoba (vagy wessex)
50 g tk búzaliszt
420 g víz
150 g kovász (80 %-os)
24 g himalaya só (normálból 14 g)
2 ek burg.pehely (elhagyható)
40 g joghurt (elhagyható)
5 g árpamaláta (elhagyható)
Liszteket, vizet, kovászt és árpamalátát összekevertem. Fél óra autolízis után tettem hozzá a joghurtot és sót.
Majd 3 x kb 25 percenként hajtogattam. Utolsó hajtogatás után 20 perccel ketté vettem, gömbölyítettem, kb 15 percig pihentettem majd cipókat formáztam. Jól kilisztezett szakajtóba, neylonnal letakarva hűtőbe tettem.
Hűtőből kivéve szobahőmérsékleten (kb 25 fok) bő másfél órán át hagytam felmelegedni. Sütőlapátra borítottam, tetejüket bevágtam és a 230 fokra előmelegített sütőacélra , gőzösített sütőbe csúsztattam. 15 perc múlva levettem a hőfokot 215-re és így sült még további 25 percet.
Ha nem veszem ketté, és egy veknit vagy cipót készítek, akkor a sütési idő 45-50 percre módosul.
A hozzávalókat magasfalú, mikrózható edényben összekeverjük, és 6 percre 750 Wattra mikróba tesszük. Ha kész, bármivel tölthető.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat nagyobb szeletekre osztjuk és ha szükséges, enyhén kiklopfoljuk. A húsok egyik oldalát vékonyan átkenjük a mustárral, majd lisztbe forgatjuk. A tojást felverjük, fűszerez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy vízbe áztatott zsemlét összedolgozunk 30-30 dkg darált marha és sertés hússal, majd hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Finomra vágott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűindet feldarabolva egy nagyobb lábosba teszem... alaposan szét főzöm... botmixerrel mixelem... jó krémessé teszem... mehet vissza a tűzre... most már tenni kell rá egy fedőt mert f...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű