Alapanyagok:2db csirkemell
30 dkg kolozsvári szalonna
több csipet só
granulált fokhagyma
1db campingsajt
10dkg karavánsajt
tejszín
liszt
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemelleket kifilézzük és felszeleteljük, enyhén besózzuk. A kolozsvári szalonnát vékony szeletekre vágjuk majd egy serpenyőben zsírjára sütjük. A felfogott forró zsírban a csirkemelleket 2-3 percig sütjük. Utána megcsináljuk a sajtmártást. Tepsibe rétegesen lerakjuk a kolozsvári szalonnát meg a félig kész csirkemellet. Miután kész a forró sajtmártással nyakon öntjük . Kb. 4-5 percig forró sütőben sütjük tovább.
(VIGYÁZZUNK NEHOGY KISZÁRADJON).
Hagymás törtburgonya és gyümölcssaláta ajánlott hozzá.
„A tepsit a végén ki lehet törölni a burgonyával.”
4 fős családnak ajánlott hétvégére.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
FORRÓN TÁLALJUK !!!
Jó étvágyat kívánok !
Szegedi András
házi szakács
Szigetszentmiklós, 2004. Szeptember 26.
Elkészítése: A tojást a cukorral, a tejjel és az olajjal kikavarjuk. A lisztet és a sütőport is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Ha ragacsos, adunk hozzá még egy kevés lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A barackokat meghámozzuk, 3-4 db kivételével összedaraboljuk, és a fűszerekkel együtt bő 1,7 l vízben megfőzzük. 2. A levével együtt összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz almákat hámozzuk meg, majd a magházukat eltávolítva vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük bele egy edénybe, öntsük fel a vízzel, nyomjuk bele a citrom levét, reszeljük hozzá a...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű