Alapanyagok:2db csirkemell
30 dkg kolozsvári szalonna
több csipet só
granulált fokhagyma
1db campingsajt
10dkg karavánsajt
tejszín
liszt
ELKÉSZÍTÉS
A csirkemelleket kifilézzük és felszeleteljük, enyhén besózzuk. A kolozsvári szalonnát vékony szeletekre vágjuk majd egy serpenyőben zsírjára sütjük. A felfogott forró zsírban a csirkemelleket 2-3 percig sütjük. Utána megcsináljuk a sajtmártást. Tepsibe rétegesen lerakjuk a kolozsvári szalonnát meg a félig kész csirkemellet. Miután kész a forró sajtmártással nyakon öntjük . Kb. 4-5 percig forró sütőben sütjük tovább.
(VIGYÁZZUNK NEHOGY KISZÁRADJON).
Hagymás törtburgonya és gyümölcssaláta ajánlott hozzá.
„A tepsit a végén ki lehet törölni a burgonyával.”
4 fős családnak ajánlott hétvégére.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
FORRÓN TÁLALJUK !!!
Jó étvágyat kívánok !
Szegedi András
házi szakács
Szigetszentmiklós, 2004. Szeptember 26.
A citromok héját zöldségpucolóval lehámozzuk, félreteszünk belőle 1 teáskanálnyit keskeny csíkokra felszeletelve. A citromról lehámozzuk a fehér héját, hogy csak a hús...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 325ºF / 160ºC. 2. Helyezze a nyárson a burgonya és finoman tolja a nyárs végig azt. 3. Tartsa éles, vékony késsel ferdén vágott és az ellenkező irányba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű