- kb. 500 g szilva (lehet fagyasztott is)
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 evőkanál 1:4 édesítő
- 8-10 szem szegfűszeg
- 750 ml víz
- 250 ml vörösbor
- 2 evőkanál citromlé
- ½ csomag vaníliapuding
◾️A negyedekbe vágott szilvát egy közepes lábosba tesszük és felöntjük a vízzel valamint a borral.
◾️Hozzáadjuk az édesítőszert, a citromlevet, a fahéjat és a szegfűszeget (a szegfűszeget tegyük teatojásba, mert úgy sokkal könnyebben kiszedhetjük a levesből a főzés végén).
◾️Forrástól számítva kb. 30 percet főzzük, majd néhány darab szilvát kiveszünk belőle, a többit pedig egy botmixerrel krémesítjük.
◾️A pudingport kevés vízzel keverjük csomómentesre és folyamatosan kevergetve adjuk a leveshez.
◾️1-2 percet forraljuk és el is készült a leves.
Tejszínhabbal tálaljuk.
Egy nagy keverőtálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót és a porélesztőt, és szárazon fakanállal összekeverjük, hozzáöntjük a víz 3/4 részét, és fakanállal összekeverjük, ha a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáadok 10 dkg cukrot, a tejben felfuttatott élesztőt, a két tojás sárgáját, a szódabikarbónát és a rumot, Jól összegyúrom. a diót ledarálom,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jól megmosott tüdőt, szívet, nyelvet fokhagymás, babérleveles, sóval, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni és még beledobunk 1 nagy fej egészben hagyott, megtisztított...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű