Családireceptkönyv.hu

Fűszeres szilvaleves vörösborral


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- kb. 500 g szilva (lehet fagyasztott is)
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 evőkanál 1:4 édesítő
- 8-10 szem szegfűszeg
- 750 ml víz
- 250 ml vörösbor
- 2 evőkanál citromlé
- ½ csomag vaníliapuding

Elkészítés:


◾️A negyedekbe vágott szilvát egy közepes lábosba tesszük és felöntjük a vízzel valamint a borral.
◾️Hozzáadjuk az édesítőszert, a citromlevet, a fahéjat és a szegfűszeget (a szegfűszeget tegyük teatojásba, mert úgy sokkal könnyebben kiszedhetjük a levesből a főzés végén).
◾️Forrástól számítva kb. 30 percet főzzük, majd néhány darab szilvát kiveszünk belőle, a többit pedig egy botmixerrel krémesítjük.
◾️A pudingport kevés vízzel keverjük csomómentesre és folyamatosan kevergetve adjuk a leveshez.
◾️1-2 percet forraljuk és el is készült a leves.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tejszínhabbal tálaljuk.

Fűszeres szilvaleves vörösborral

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyleves
Meggyleves

A magozott meggyet egy kisebb fazékban a cukorral és a vaníliás cukorral átpároljuk 5 perc alatt, majd 1,5- 1,8 liter vízzel felöntjük és kb. 15-20 percig főzzük. A lisztet 1 dl v...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répatorta
Répatorta

A cukrot kikavarjuk a tojássárgákkal és az olajjal. Hozzáadjuk az apróra reszelt sárgarépát, a vaníliás cukrot és a sütőporos lisztet. Alaposan összekavarjuk. Citromhéjjal ízesí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Eperkrémleves
Eperkrémleves

A megtisztított epret nagyobb darabokra vágjuk. Az epret egy nagy kancsóba vagy mérőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot (én édesítőszert használtam), a citrom lereszelt h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka kenyérrel:
Kovászos uborka kenyérrel:

Elkészítés: Az üveget kimosom, az uborkákat megmosom, majd villával megszurkálom, én nem vagdosom be. Minden liter vízhez 1 púpozott evőkanál durva asztali sót adok és felforralo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk