- kb. 500 g szilva (lehet fagyasztott is)
- 1 kávéskanál fahéj
- 2 evőkanál 1:4 édesítő
- 8-10 szem szegfűszeg
- 750 ml víz
- 250 ml vörösbor
- 2 evőkanál citromlé
- ½ csomag vaníliapuding
◾️A negyedekbe vágott szilvát egy közepes lábosba tesszük és felöntjük a vízzel valamint a borral.
◾️Hozzáadjuk az édesítőszert, a citromlevet, a fahéjat és a szegfűszeget (a szegfűszeget tegyük teatojásba, mert úgy sokkal könnyebben kiszedhetjük a levesből a főzés végén).
◾️Forrástól számítva kb. 30 percet főzzük, majd néhány darab szilvát kiveszünk belőle, a többit pedig egy botmixerrel krémesítjük.
◾️A pudingport kevés vízzel keverjük csomómentesre és folyamatosan kevergetve adjuk a leveshez.
◾️1-2 percet forraljuk és el is készült a leves.
Tejszínhabbal tálaljuk.
A gyümölcsöt elkezdjük főzni a cukor és a szegfűszeg hozzáadásával. Annyi vizet öntünk hozzá, hogy kb. 3 ujjnyira ellepje. Amikor megfőtt, botmixerrel turmixoljuk, majd egy szűrőn...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűFöldiepres tiramisu recept Keverjük el a vizet, a cukrot és a mézet egy kisebb edényben, majd főzzük ezt a keveréket közepes hőmérsékleten addig, amíg a cukor teljesen fel nem o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet leszedjük a száráról, megmossuk és kimagozzuk. A tejszín és a pudingpor kivételével a hozzávalókat feltesszük főni, Amikor a leves bugyogni kezd, behabarjuk a tejszínnel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű