menu

Családireceptkönyv.hu

meggyes pite


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás
25 dkg liszt
2 dl tejföl
1 cs sütőpor
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg margarin
csipet só
40 dkg meggy

Elkészítés:


A tejföl kivételével a hozzávalókat alaposan kikeverem, majd a masszát a tejföllel is összedolgozom. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és a lisztbe forgatott meggyel megszórom. (Így nem süllyed le a meggy a tészta aljára sütés közben, hanem szépen fennmarad.) 25-30 perc alatt kb. 180 fokon (légkeverésesben elég kb. 165 fok is) megsütöm.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi csirkecombok
Bakonyi csirkecombok

A csirkecombot picit vastagabb csíkokra vágom, tetszőleges zsiradékon aranybarnára pirítom, majd tányérra szedem. A lábasban visszamaradt zsiradékon megpirítom a kockára vágott...

Elkészítési idő: Elkészítési idő
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Próba recept
Próba recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
5 ujjas (slanach)
5 ujjas (slanach)

A lisztet összekeverjük az élesztővel, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tejfölt és az olajat. Lassan hozzáadjuk a vizet, és finom tésztát gyúrunk. A tésztát meleg helyen, letakarva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Hideg, joghurtos, fokhagymás uborkaleves
Hideg, joghurtos, fokhagymás uborkaleves

Reszeld le az uborkát, sózd meg, és hagyd állni legalább 10 percig. Pihentetés után nyomkodd ki a levét. Egy tálban keverd össze a joghurtot a borssal, a préselt fokhagymával, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk