2 tojás
25 dkg liszt
2 dl tejföl
1 cs sütőpor
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
10 dkg margarin
csipet só
40 dkg meggy
A tejföl kivételével a hozzávalókat alaposan kikeverem, majd a masszát a tejföllel is összedolgozom. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, és a lisztbe forgatott meggyel megszórom. (Így nem süllyed le a meggy a tészta aljára sütés közben, hanem szépen fennmarad.) 25-30 perc alatt kb. 180 fokon (légkeverésesben elég kb. 165 fok is) megsütöm.
Kibontjuk a konzervet, és a barackokat beletesszük az edénybe. (Ha szeretnénk darabokat, akkor rakjunk félre 2-3 darabot.) Felöntjük vízzel addig, hogy kb. egy ujjnyival legy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTAVASSZAL, amikor minden friss, minden egybe megfőzve(kb. 10-15 perc), DE, ha a borsó fagyasztott, és a zöldség téli, akkor: 1., A vízbe a 2 leveskockával kb. 10 percig főzzük a r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rebarbara szárakat letisztítottam, darabokra vágtam, kevés vízzel és édesítővel puhára főztem. Az édesítő mennyisége tényleg ízlés dolga, én nem is mértem, hanem kóstolgattam. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral és a tojássárgákkal összekeverjük, beletesszük a vaníliarudat, és felforraljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a porcukrot, és addig...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű