Családireceptkönyv.hu

1,5 gramm szénhidrátot tartalmazó, light paleo kenyé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt (bambuszrostliszt ITT!)
12 g foszfátmentes sütőpor (2 gramm szódabikarbónával helyettesíthető, de úgy adjunk hozzá egy kis tojásfehérjeport, hogy ne legyen nedves a belseje)
3 g Himalája só (Himalaya só ITT!)
2-4 g Szafi Fitt fokhagymapor (ezt használtam!) – nem lesz fokhagyma íze, de nagyon kell bele szerintem, illetve bármivel tovább fűszerezhető, hogy az arra érzékenyeknek se legyen tojás illatú
3 db M-es tojás
3 db M-es tojásfehérje
90 g langyos víz (ha 20 g vizet lecserélünk 20 g frissen facsart citromlére, még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb lesz!)
adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor is, hogy még szárazabb legyen a belseje

Elkészítés:


A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze.

5 perc pihentetés után, bambuszrost lisztezett felületen formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Formázható belőle bagett, zsemle, császár zsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle!

Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.

Trükkök, tippek, praktikák:


Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc. (erősebb sütő esetén lehet egy picit kevesebb is elég!)
(Légkeverés nélküli előmelegített sütőben 200 fokon 1:10 perc a sütési idő a kenyérnél! Erősebb sütő esetén lehet picit kevesebb is elég!)
Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.
(Horváth Dániel így sütötte a zsemléket légkeverés nélkül: „Légkeverés nélkül készítettem el a csökkentett szénhidráttartalmú, bambuszrostos zsemlét, négyes fokozaton, kb. 35 percet sült. A rácsot legfelülre tettem, így nagyon szépen megsült. A tésztába tettem még egy fél kávéskanál szódabikarbónát, a tojásaim pedig kb. 50 grammosak voltak. Így jónak kell lennie sima, hagyományos gázsütőben is.”)

Átlagos tápérték 100 g kész
kenyérben*

energia: 523 kJ / 127 kcal
zsír: 4,4 g
– amelyből telített zsírsavak: 1,4 g
szénhidrát: 1,4 g
– amelyből cukrok: 0,5 g
rost: 23,1 g
fehérje: 8,9 g
só: 1,2 g
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.
Citromlé és tojásfehérjepor nélkül, és szódabikarbónával készítve.

100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal
energia származik élelmi rostokból.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: berni1
Karfiol
Karfiol

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Finom vajas pogácsa, bögrésen
Finom vajas pogácsa, bögrésen

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bajor húsgombócok
Bajor húsgombócok

Egy vízbe áztatott zsemlét összedolgozunk 30-30 dkg darált marha és sertés hússal, majd hozzáadunk egy tojást, sózzuk, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Finomra vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HIDEG GÍÜMÖLCS LEVES
HIDEG GÍÜMÖLCS LEVES

A gyümölcsöket kimagozzuk, daraboljuk, egy tálba tesszük, lehűtjük, két-három kanál cukrot, vagy édesítőt adunk hozzá, narancsitalt öntünk rá, majd 3-4 dl tejszínből könnyű habot k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk