Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

1,5 gramm szénhidrátot tartalmazó, light paleo kenyé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


75 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék-> RÉGI NEVÉN: Szafi Fitt -CH szénhidrát csökkentő lisztkeverék (Szafi Reform gluténmentes rostkeverék ITT!)
12 g Szafi Fitt bambuszrostliszt (bambuszrostliszt ITT!)
12 g foszfátmentes sütőpor (2 gramm szódabikarbónával helyettesíthető, de úgy adjunk hozzá egy kis tojásfehérjeport, hogy ne legyen nedves a belseje)
3 g Himalája só (Himalaya só ITT!)
2-4 g Szafi Fitt fokhagymapor (ezt használtam!) – nem lesz fokhagyma íze, de nagyon kell bele szerintem, illetve bármivel tovább fűszerezhető, hogy az arra érzékenyeknek se legyen tojás illatú
3 db M-es tojás
3 db M-es tojásfehérje
90 g langyos víz (ha 20 g vizet lecserélünk 20 g frissen facsart citromlére, még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb lesz!)
adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor is, hogy még szárazabb legyen a belseje

Elkészítés:


A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük össze, majd dolgozzuk össze.

5 perc pihentetés után, bambuszrost lisztezett felületen formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Formázható belőle bagett, zsemle, császár zsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle!

Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.

Trükkök, tippek, praktikák:


Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc. (erősebb sütő esetén lehet egy picit kevesebb is elég!)
(Légkeverés nélküli előmelegített sütőben 200 fokon 1:10 perc a sütési idő a kenyérnél! Erősebb sütő esetén lehet picit kevesebb is elég!)
Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.
(Horváth Dániel így sütötte a zsemléket légkeverés nélkül: „Légkeverés nélkül készítettem el a csökkentett szénhidráttartalmú, bambuszrostos zsemlét, négyes fokozaton, kb. 35 percet sült. A rácsot legfelülre tettem, így nagyon szépen megsült. A tésztába tettem még egy fél kávéskanál szódabikarbónát, a tojásaim pedig kb. 50 grammosak voltak. Így jónak kell lennie sima, hagyományos gázsütőben is.”)

Átlagos tápérték 100 g kész
kenyérben*

energia: 523 kJ / 127 kcal
zsír: 4,4 g
– amelyből telített zsírsavak: 1,4 g
szénhidrát: 1,4 g
– amelyből cukrok: 0,5 g
rost: 23,1 g
fehérje: 8,9 g
só: 1,2 g
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.
Citromlé és tojásfehérjepor nélkül, és szódabikarbónával készítve.

100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal
energia származik élelmi rostokból.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz.
Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Anna receptjei
Anna receptjei

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Görög gyümölcsleves
Görög gyümölcsleves

A narancslevet összekeverjük a tejszínnel. Fontos,hogy nagyon lassan keverjük,mert különben kicsapódik a tejszín. Aztán mehet bele a vaníliás cukor és a gyümölcsök, amiket kockára...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggy szósz tataházi
Meggy szósz tataházi

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar virslis croissant (klau)
virslis croissant (klau)

összedolgozzuk majd 10 percet állni hagyjuk,lisztezett deszkán kinyújtjuk bevágjuk szeletekre megkenjük pariszósszal bele virsli feltekerjük megszórjuk mozzival majd sütőbe 200fok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk