Kedves Lanyok es Gyuri!
Foglalkozom bonbon keszitessel is. Szeretnem megosztani Veletek a vilag legfinomabb zsele receptjet egyenesen a Belga Csokolade Akademiarol.
Tehat:
Narancs pure 350g
Vernarancs pure 100g
Yuzu pure 50g
Szegfuszeg, fahej orlemeny izles szerint
Kristaly cukor1 50g
Almapektin 18g
Glukoz szirup 60g
Kristaly cukor2 485g
Citromsav(50%) 18g
Osszesen 1131 g
Elkeszites:
A kristalycukor 1. Reszet(50g) az almapektinnel elkeverjuk.
A pureket a tetszes szerint kivalasztott fuszerekkel es a kristalycukor 2 .es a glukozzal feltesszuk melegedni. Kb 40-50C fokon
hozzakeverjuk az almapektines cukrot es folyamatos keveres mellett felfozzuk 107 C fokra.
A felfozott zselehez hozzakeverjuk az 50% os citromsav oldatot, majd azonnal a mar korabban elkeszitett, papirral fedett, kristaly cukorral szort keretbe ontjuk. Sietni kell, mert a zsele azonnal megkot. Tetejet is vekonyan finomitott kristaly cukorral, masmap felvagjuk. Finomitott cukorban forgatom.
A receptet megoszthatom, kifizettem, nem tiltja semmlyen szerzodes.
Hasznaljatok batran!
A cukkinikat 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk, sóval meghintjük. A szeleteket lisztben, tojásban es a reszelt sajttal elkevert zsemlemorzsában megforgatjuk és olajjal kikent tepsire...
Elkészítési idő: Előkészítés: 40Felteszed a húst főni,amikor fehabzott leszeded róla a habot. Utána beleteszed a zöldsegeket. Jó nagy fazékba főzd hogy elférjen minden kényelmesen. Lassu!!!tüzön fözöd kb 2-2.5órá...
Elkészítési idő:A cukrot a tojással habosra verjük. Beleöntjük az olajat, a citromlevet, hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a joghurtot, végül a sütőporral elkevert lisztet. Az egészet alaposan el...
Elkészítési idő: