30 dkg finomliszt
1/2 tasak sütőpor
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 ek. méz
2 ek. tejföl
1 tojássárgája:
A kenéshez:
1 felvert tojás
1 mk. cukor
A töltelékhez:
50 dkg reszelt alma
20 dkg cukor
1 db citrom
20 dkg darált mák
5 dkg darált keksz
2 tojásfehérje kemény habja
Továbbá:
1 ek. meggylekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,folpackba csomagoljuk,hűtőbe tesszük,míg a tölteléket elkészítjük.
Egy lábosba tesszük a reszelt almát (apró líuku reszelőn reszeltem,mint a sajtot),rászórjuk a cukrot,a jól megmosott citrom reszelt héját,levét.
Ha felforrt,levet engedett,hozzáadjuk a darált mákot és a kekszet,összekeverjük és lehúzzuk a tűzről.
Amikor kihűlt,hozzá keverjük a kemyére vert tojáshabot.
Egy 20 × 30 cm-es tepsit sütőoapírral kibélelünk.
A tészta 2/3 részét belenyújtjuk,lekvárral megkenjük és ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítjuk.
Az 1/3 rész tésztából rudakat sodrunk és a tetejét berácsozzuk.
A cukrot a ftojással kikeverjük és a rácsokat lekenjük.
180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük.
Az elkészítése roppant egyszerű. Felforraljuk a tejszínt és félretesszük. Egy nagy edényben, folytonos keverés mellett,, felolvasszuk a cukrot. Majd ha teljesen kristálymentes óvat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük az instant vaníliakrémet. A krémport és a tejet összekeverjük, mixerrel felverjük, amikor krém állagú, félretesszük. Felverjük a tejszínhabot és a krémhez kavarjuk. A k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük. 2. Majd hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és készre pirítjuk. 3. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű