30 dkg finomliszt
1/2 tasak sütőpor
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 ek. méz
2 ek. tejföl
1 tojássárgája:
A kenéshez:
1 felvert tojás
1 mk. cukor
A töltelékhez:
50 dkg reszelt alma
20 dkg cukor
1 db citrom
20 dkg darált mák
5 dkg darált keksz
2 tojásfehérje kemény habja
Továbbá:
1 ek. meggylekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,folpackba csomagoljuk,hűtőbe tesszük,míg a tölteléket elkészítjük.
Egy lábosba tesszük a reszelt almát (apró líuku reszelőn reszeltem,mint a sajtot),rászórjuk a cukrot,a jól megmosott citrom reszelt héját,levét.
Ha felforrt,levet engedett,hozzáadjuk a darált mákot és a kekszet,összekeverjük és lehúzzuk a tűzről.
Amikor kihűlt,hozzá keverjük a kemyére vert tojáshabot.
Egy 20 × 30 cm-es tepsit sütőoapírral kibélelünk.
A tészta 2/3 részét belenyújtjuk,lekvárral megkenjük és ráhalmozzuk a tölteléket és elsimítjuk.
Az 1/3 rész tésztából rudakat sodrunk és a tetejét berácsozzuk.
A cukrot a ftojással kikeverjük és a rácsokat lekenjük.
180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt pirosra sütjük.
1. A barackokat meghámozzuk, 3-4 db kivételével összedaraboljuk, és a fűszerekkel együtt bő 1,7 l vízben megfőzzük. 2. A levével együtt összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt morzsoljuk a liszthez, majd a többi hozzávalót is hozzáadva az egészet alaposan gyúrjuk össze, dagasszuk, amíg egy puha, egynemű tésztát nem kapunk. Lefedve, meleg hel...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűAz epret megmostam, (pár szem epret félretettem) egy műanyag edénybe tettem. A banánt meghámoztam, beleszeleteltem az eper mellé, majd összeturmixoltam az egészet. Utána felöntötte...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA meghámozott, kockára vágott almát 1,5 l vízben feltesszük főzni, hozzáadjuk a 1/2 citrom levét, lereszelt héját, mézet, cukrot, fahéjat, szegfűszeget. Puhára főzzük, d...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű