25 dkg finomliszt
15 dkg margarin
1 tk sütőpor
1 tk vanilia aroma
2 tojás sárgája.
Ezekből tésztát gyúrunk, 2 - 3 mm vastagságúra nyújtjuk, kisebb pogárral kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsibe rakjuk.
Elkészítjük a habot: 2 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral és pár csepp citromlével felverünk, a tésztákra halmokat rakunk. Előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük 10 - 15 perc alatt.
Ha kihült, lekvárral összeragasztjuk. Én saját készítésű baracklekvárt használtam.
A sütőtökből kifaragjuk a madár testét, a szárnyakat és a farokrészt külön-külön. A fehérretekből a farokra és a szárnyakra egy-egy rátétet készítünk. A farok részre feketeretek...
Elkészítési idő: 120 perc / elők Nehézség: KözepesA héjában megfőtt burgonyából vágjunk le egy szeletnyit, hosszanti irányban. Kanállal óvatosan kaparjuk ki a belsejét úgy, hogy maradjon egy kb. fél cm-es kérge a burgonyának....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlentebb
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű