menu

Családireceptkönyv.hu

non plusz ultra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg finomliszt
15 dkg margarin
1 tk sütőpor
1 tk vanilia aroma
2 tojás sárgája.

Elkészítés:


Ezekből tésztát gyúrunk, 2 - 3 mm vastagságúra nyújtjuk, kisebb pogárral kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsibe rakjuk.
Elkészítjük a habot: 2 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral és pár csepp citromlével felverünk, a tésztákra halmokat rakunk. Előmelegített sütőben 170 fokon megsütjük 10 - 15 perc alatt.
Ha kihült, lekvárral összeragasztjuk. Én saját készítésű baracklekvárt használtam.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Földieperkrém leves
Földieperkrém leves

A jól megmosott, megtisztított földiepret 1 liter vízben cukorral, sóval, szegfűszeggel, fahéjjal feltesszük főni (kb. 20 perc). Közben a tejszín felét a liszttel simára felkeverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Őszibarack krémleves
Őszibarack krémleves

A barackot pár percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd rögtön áttesszük hideg vízbe, így könnyen le tudjuk húzni a héját. A gyümölcs húsát feldaraboA barackot pár percre forrásban...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tari Éva
Krémes roló olasz habbal
Avatar Tari Éva Kedvelnék
Krémes roló olasz habbal

Elkészítés menete A lisztet, margarint, tejfölt összekeverjük és tésztává dolgozzuk (én konyhai robotgépet használtam). A kész tésztát háztartási fóliába csomagoljuk és legalább...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Töltött sonkatekercs franciasaláta ágyon
Töltött sonkatekercs franciasaláta ágyon

A vajból, tejből, lisztből besamelt készítünk. Beletesszük a sajtkrémet, a tormát, sóval ízesítjük (ízlés szerint). A sonka szeleteket betöltjük, feltekerjük. Sorba rakjuk, lefé...

Elkészítési idő: 75 perc / előké
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk