A tésztához
200 g tészta - spagetti (száraz)
víz
só
A szószhoz
2 evőkanál olívaolaj
1 db cukkini
100 g bacon - sovány
100 g hagyma - újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál só
1 csipet bors - fekete (tört)
1 kiskanál oregánó (morzsolt)
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
A tésztát sós vízben kifőzzük. Körülbelül 10-12 perc. Színes, ízesített tésztát használtam, ez egy kis plusz ízt ad neki.
Felaprítjuk a jól megmosott cukkinit, bacont és újhagymát. A bacont és a hagymát forró olajon megpirítjuk.
A tejszínt egy tálban elkeverjük a sóval, a borssal és az oregánóval.
Ha megpirult a bacon és a hagyma hozzáadjuk a fokhagymát, majd a cukkinit.
Pároljuk 5 percig, majd hozzáöntjük a fűszeres tejszínt.
Forraljuk pár percig míg besűrűsödik, majd hozzáadjuk a tésztát és összeforgatjuk vele.
Melegen sajttal megszórva tálaljuk.
Az aszalt barackot meglocsoljuk a konyakkal és hagyjuk egy kicsit állni, hogy megszívja magát az alkohollal. A fahéjat meg a szegfűszeget a narancs és a citrom héjával együtt 6-7 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű