Hozzávalók:
30 dkg liszt
csipet só
2.e.k. cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojássárgája
1 e.k. rum vagy pálinka
2 dl habtejszín (nem kell felverni)
1 e.k. citromlé
A lisztet elkeverjük a sóval, a cukrokkal, a tojások sárgájával és a tejszínnel, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Amikor a tésztát összegyúrtuk, ketté vesszük, aztán egyiket a másik után jó vékonyra kinyújtjuk. Fölvágjuk derelyevágóval kb. 5-6 cm széles csíkokra, majd téglalap alakra. Minden téglalapot hosszában behasítunk, és az egyik hosszabb csücsköt áthúzzuk a nyíláson. Kis masniszerű formát kapnunk.
Jó bő, forró olajban kisütjük a kis tésztákat. Az olaj legyen forró, de ne égessen, a fánkoknak gyöngyözve kell sülniük benne. Ne tegyünk sokat egyszerre, mert megdagadnak kicsit. Papírtörlőkendőre szedjük ki, és egyből megszórjuk porcukorral.
Az abalében jól megfőzzük a rizst és elosztjuk két részre majd alaposan elkeverjük az anyaggal. ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: Nagyon hosszú, de azért...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítjük a sajttekercset: a 20 dkg trappistát apróra reszeljük, beleöntjük egy nejlon zacskóba. Egy kis lábasban vizet forralunk, egyik kezünkkel tartva beleengedjük a zacskót....
Elkészítési idő: 80 perc / előké Nehézség: KözepesAz élesztőt kicsi tejben felfuttatjuk. majd a tészta alapanyagait össze dolgozzuk 6 db cipóra osztjuk ,fél órát pihentetjük . KRÉM: Margarint megolvasztjuk,belekeverjük a cukrot/kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű