Családireceptkönyv.hu

Ünnepi Gesztenyeleves - Édesen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Leves:
1 liter mandulatej vagy más növényi tej pl kesudiót tejjel is isteni lehet (lehet házi is)
2 csomag (50 dkg) natúr gesztenye massza
3-4 ek eritrit ízlés szerint
csipet só
Vaníliarúd kikapart magja, vagy házi vanília kivonat
Levesbetét:
mazsola

Elkészítés:


A mandulatejet kis lángon felrakom a tűzhelyre, és bele teszem a gesztenyemasszát, hozzá öntöm a vanília kivonatot, a picit sót, az eritritet és a mazsolát. Ezután hagyom, hogy a massza szépen felolvadjon és feloldódjon a mandulatejben. Kevergetni csak akkor kell, amikor már el kezd habzani a teteje, mert akkor már könnyen ki fut.
Amikor a gesztenye massza elolvadt és a mazsolák megfőzttek, akkor van kész a leves. Lehet még kicsit édesíteni rajta, vagy még egy kicsit csiszolgatni az ízén( még több sóval vanília aromával, eritrittel). Ja és ha valakinek nagyon tömény hígíthat rajta egy pici vízzel.

Ünnepi Gesztenyeleves - Édesen

Kinek a kedvence ez a recept?


Ilona
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek, Meleg levesek, Paleolit,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Beatrix
Amerikai káposztasaláta
Amerikai káposztasaláta

A zöldségeket tálba tesszük összeforgatjuk, a többi összetevőt egy edényben alaposan összekeverjük, majd a zöldségekre öntjük és összeforgatjuk. Hűtőszekrényben legalább két órán á...

Elkészítési idő: 30 perc +2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Gazpacho – spanyol kánikulaleves (Lajos Mari)
Gazpacho – spanyol kánikulaleves (Lajos Mari)

1. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot meghámozzuk, aztán a zöldpaprikával, uborkával és a hagymával együtt apró kockákra vágjuk. 4 evőkanálnyit félreteszünk a d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Áfonyás-ribizlis gyümölcskenyér (paleo)
Áfonyás-ribizlis gyümölcskenyér (paleo)

A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés). A datolyákat kimagozzuk és beáztatjuk forró vízbe 10 percre. A tojásokat a kókuszvirág cukorral jó habosra verjük. A többi szára...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Beatrix
Lenmaglisztes zsemle a mikróból
Lenmaglisztes zsemle a mikróból

A vajat mikróban megolvasztjuk, hozzáütjük a tojást és jó habosra felverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a lenmaglisztet és a sütőport. Alaposan elkeverjük és mikróba téve a legmagasabb fok...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk