menu

Családireceptkönyv.hu

Ünnepi Gesztenyeleves - Édesen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Leves:
1 liter mandulatej vagy más növényi tej pl kesudiót tejjel is isteni lehet (lehet házi is)
2 csomag (50 dkg) natúr gesztenye massza
3-4 ek eritrit ízlés szerint
csipet só
Vaníliarúd kikapart magja, vagy házi vanília kivonat
Levesbetét:
mazsola

Elkészítés:


A mandulatejet kis lángon felrakom a tűzhelyre, és bele teszem a gesztenyemasszát, hozzá öntöm a vanília kivonatot, a picit sót, az eritritet és a mazsolát. Ezután hagyom, hogy a massza szépen felolvadjon és feloldódjon a mandulatejben. Kevergetni csak akkor kell, amikor már el kezd habzani a teteje, mert akkor már könnyen ki fut.
Amikor a gesztenye massza elolvadt és a mazsolák megfőzttek, akkor van kész a leves. Lehet még kicsit édesíteni rajta, vagy még egy kicsit csiszolgatni az ízén( még több sóval vanília aromával, eritrittel). Ja és ha valakinek nagyon tömény hígíthat rajta egy pici vízzel.

Ünnepi Gesztenyeleves - Édesen

Kinek a kedvence ez a recept?


Ilona
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek, Meleg levesek, Paleolit,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsákai
Kakaós-kókuszos zabkása
Kakaós-kókuszos zabkása

A zabkását nagyon könnyű elkészíteni. A tejet és a vizet összeöntjük, belereszeljük a narancshéjat, majd folyékony édesítővel ízesítjük. Feltesszük forrni. Közben egy kis tálkába k...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Diós zellersaláta fahéjas-tormás öntettel
Diós zellersaláta fahéjas-tormás öntettel

• Hámozd meg a zellert, és vágd vékony hasábokra. • Melegíts vizet egy kisebb lábasban, és amikor már forr, dobd bele kb. 2 percre a zellerhasábokat, majd szűrd le. • Készítsd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Sacher Torta - Pocak Panna
Avatar Ilona Kedvelnék
Sacher Torta - Pocak Panna

A tésztához a mandulát ledaráljuk finomra (aprítóban). Egy edényben alaposan összekeverjük kézi habverővel a tojásokat, mézet, kakaóport, kókusz olajat, a vanília rúd kikapart bels...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Zabfalat (MENTES)
Zabfalat (MENTES)

A fehérjéket kissé habbá verjük, bele az eritrit. Majd a fahéj, a zabpehely, és az olvasztott zsírt. Összedolgozzuk. 15 percre hűtőbe tesszük. 2-3 mm-esre lapítjuk, darab...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk