Családireceptkönyv.hu

Ünnepi Gesztenyeleves - Édesen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Leves:
1 liter mandulatej vagy más növényi tej pl kesudiót tejjel is isteni lehet (lehet házi is)
2 csomag (50 dkg) natúr gesztenye massza
3-4 ek eritrit ízlés szerint
csipet só
Vaníliarúd kikapart magja, vagy házi vanília kivonat
Levesbetét:
mazsola

Elkészítés:


A mandulatejet kis lángon felrakom a tűzhelyre, és bele teszem a gesztenyemasszát, hozzá öntöm a vanília kivonatot, a picit sót, az eritritet és a mazsolát. Ezután hagyom, hogy a massza szépen felolvadjon és feloldódjon a mandulatejben. Kevergetni csak akkor kell, amikor már el kezd habzani a teteje, mert akkor már könnyen ki fut.
Amikor a gesztenye massza elolvadt és a mazsolák megfőzttek, akkor van kész a leves. Lehet még kicsit édesíteni rajta, vagy még egy kicsit csiszolgatni az ízén( még több sóval vanília aromával, eritrittel). Ja és ha valakinek nagyon tömény hígíthat rajta egy pici vízzel.

Ünnepi Gesztenyeleves - Édesen

Kinek a kedvence ez a recept?


Ilona
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek, Meleg levesek, Paleolit,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paleo bounty golyók a la Tünde Tóth
Paleo bounty golyók a la Tünde Tóth

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ilona
Fehércsoki
Avatar Ilona Kedvelnék
Fehércsoki

Vízgőz fölött megolvasztjuk a kakaóvajat, majd ha már teljesen elolvad kézi habverővel csomómentesen hozzákeverjük a gesztenyelisztet, a mézet vagy az előzőleg kávédarálón porráőrö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Hamis bundáskenyér - avagy bundás omlet (paleo)
Avatar Ilona Kedvelnék
Hamis bundáskenyér - avagy bundás omlet (paleo)

Legnagyobb előnye, hogy nagyon gyors Először elkeverjük a tojás és a lisztet és omlettet sütünk belőle,tetszőleges darabokra vágjuk majd miután kihűl felverjük a tojást és belemár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk