meggy
• 0,5 kg magozott meggy, víz ellepje, szegfűszeg, egész fahéj, pici cukor, negyed órát főzni,
• 1 tejfölbe 1 mk liszt/ 1 cs vaníliás puding, elkeverni, egyet rottyan, ha félig kihűlt, 2 dl tejszín bele.
1. Feltesszük a vízben főni a meggyet. Hozzáadjuk a sót, cukrokat, fűszereket. 2. Elkészítjük a habarást, majd belerakunk a meggylevesből, hogy elsimuljon a tejfölös habarással -»...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket hideg vízzel, cukorral, szegfűszeggel és ha van citrom karikával feltesszük főni. Ha puhára főt, a tejfölt 1 ek. liszttel összekeverjük. Majd a levesbe öntjük és c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű