2 tojás,
2 deci tejfel,
30 deka cukor,
15 deka finom liszt,
7 deka margarin,
15 deka darált mák,
1 csomag vaníliás cukor,
egy fél citrom reszelt héja,
10 deka mazsola,
10 deka dió,
késhegynyi sütőpor,
zsír,
liszt a tepsi kikenéséhez
Habosra kikeverjük a cukrot az egész tojásokkal, és a sütőporral, majd tovább keverjük a tejfellel. Beleadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a darált mákot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, végül a durvára vágott diót és a mazsolát.Kisebb kizsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, és közepes tűznél megsütjük.A kisült tésztát deszkára borítjuk és lassan felszeleteljük.
Elkészítés A burgonyát meghámozzuk, majd sós vízben megfőzzük. A főtt burgonyát apróra összetörjük, és a tejföllel, valamint a margarinnal habosra keverjük. A gombát megpároljuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk. A sárgákat 7 ek cukorral keverjük habosra, majd folytonos kevergetés mellett öntsük a forró tejbe. A fehérjéket 3 ek cukorral verjük kemény habb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejföl és a liszt kivételével az összes hozzávalót lábasba tesszük és felforraljuk. Behabarjuk a levest: a tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet, felengedjük pá...
Elkészítési idő: 3 fő Nehézség: KönnyűA savanyú káposztát lazán kimossuk és kisebb darabokra vágjuk. A többi hozzávalóból kevés vízzel turmixot készítünk úgy, hogy a savanyú káposzta felét is hozzáturmixoljuk. Annyi vi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű