A tésztához
15 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
15 dkg búzaliszt (BL55)
12 dkg margarin
12 dkg porcukor
2 db tojássárgája
A habhoz
2 db tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
15 dkg dió (darált)
A töltelékhez
15 dkg sárgabarack lekvár
A tészta hozzávalóiból tésztát készítek.
Kinyújtom a tésztát és nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.
A kosárkába teszem a tésztát és belenyomkodom.
Tepsibe rakom. Mindegyik kosárka aljába 1 teáskanál házi baracklekvárt teszek.
A tojásfehérjét a cukorral tejföl sűrűségűre verem,majd belekeverem a darált diót.
Habzsák vagy evőkanál segítségével 3/4 részig megtöltöm a kosárkákat a diós habbal.
180 C fokon kb. 20 percig sütöm szép világosra. Porcukorral díszítem.
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos vízben , hozzáadjuk a szobahőmérsékletű liszthez ,rátöltjük az aludttejet , sót ,fahajat, porcukorból 5 dkg , összekeverjük ,hozzáadjuk a toj...
Elkészítési idő:ELKÉSZÍTÉS A hagymát és a paprikát szeletekre vágjuk és megdinszteljük a zsírban. Addig a húsokat alaposan megszórjuk a Francia fűszerrel majd félre tesszük, miután a hagymák m...
Elkészítési idő:kméksdmflkédsfmsdklmfsmffsmsmfsmffkmsdfélsmdflésm mdfmslkfms fmk m msfk msá fmsáfm sélfm sámfélksm lsáésdm élsdfmsdéjnfsá fmnjsf sáp fif éjnfsdf sm
Elkészítési idő: 1 óra