Családireceptkönyv.hu

Napozás utáni hűsítő gél


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Szükséges alapanyagok
150 ml aloe vera gél
1 evőkanál almaecet
2 db 400 mg-os E vitamin kapszula
10 csepp levendula olaj
5 csepp borsmenta olaj

Elkészítés:


A napozás, ha nem visszük túlzásba, egészséges. D-vitaminra mindenkinek szüksége van, nem beszélve a napfény számos más jótékony hatásáról. Arra azonban vigyázzunk, hogy ne égjünk le! Ez az alapszín megszerzése után már könnyebb, de előfordul, későn vesszük észre azt, hogy lepirultunk. Leégésre sok házi praktikát ismerünk: tejföl, citromlé, jégkocka, mindenki másra esküszik. Ez a keverék azért hasznos, mert előre elkészíthető, hűtőben tárolható, így a hideg folyadék már önmagában is hűsíteni fog. Az aloe gél csodákra képes, az ecetet is régóta használják a bőr lehámlása ellen. Az E vitamin olaj csökkenti a pirosságot, a levendula nyugtatólag hat, a borsmenta pedig hűsít.

Üvegtálban összekeverjük a hozzávalókat. Ha sűrű aloe gélt használunk, üvegtégelybe, ha folyékonyat, szórófejes üvegbe tesszük. Használat előtt jól rázzuk fel, és fújjuk/kenjük egyenesen az érintett bőrfelületre. Utána egy pár órát ne menjünk a napra. Hűtőben tárolva még hatékonyabb hűsítő hatást érhetünk el.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Gofri - Paleo
Gofri - Paleo

Az állaga sűrűbb kell hogy legyen mint a palacsinta tésztája. A hozzávalókat tegyük egy turmixgépbe, és jól turmixoljuk össze. Majd kicsit olajozzuk be a gofrisütőt (én most kók...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Trappista házilag
Trappista házilag

A tejet a túróval felforralom, majd leveszem a tűzről. Amikor is, a túró kicsapódik, elválik a savótól ( a savó egy halvány sárgás-zöldes folyadék), majd leszűröm tiszta pelenkán v...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csoki ganache
Csoki ganache

Csokit a vajjal együtt mikróban megolvasztjuk, habverővel simára keverjük, beleöntjük a hideg tejszínt. Csak keveset stabad keverni mert különben bemattul.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk