50 g rizs
2,5 l zsíros tej
1/2 kávéskanál őrölt kardamom
2 babérlevél
10 dkg cukor
Egy nagy, nehéz acéledényben felforraljuk a tejet. Úgy állítjuk be a lángot, hogy a tej enyhén lobogjon, de ne fusson ki. Beletesszük a rizst és a babérleveleket. Addig főzzük, míg a tej kb. kétharmadára sűrűsödik, és a rizs kicsit (nem teljesen) szétfő. Belekeverjük a cukrot és az őrölt kardamomot, még 5 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. Alaposan behűtve tálaljuk. Kardamom és babérlevél helyett ízesíthetjük fahéjrudacskákkal, sáfránnyal vagy egy csipetnyi kámforral is.
A palacsintához a tojást habverővel felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a kávédarálóval porrá őrölt narancshéjat, és előbb egy kis liszttel, majd kevés vizes tejjel simára kever...
Elkészítési idő:A tojást jól összedolgozunk a paradicsompürével, a zsemlemorzsával, sóval, a fokhagymával, és kb. 15 percig pihentetjük. Mikor jól megduzzadt a morzsa, lepény alakúra formázzuk...
Elkészítési idő: 20 percA húst közepes tárcsán ledaráljuk, hozzáadjuk a hozzávalókat ilyen sorrendben: Rákenjük a foghagymát, rászórjuk a köményt, majd a paprikát, végül a sót! Az összes hozzávalóval jól...
Elkészítési idő: