A pizzatésztához:
30 dkg liszt
2 evőkanál olaj
1,5 dkg élesztő
1 teáskanál cukor
1 mokkáskanál só
1 tojás
2 dl tej
Elmorzsoljuk az élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis meleg tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, pizzafűszerrel vagy oregánóval, és jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük.
Vékonyra kinyújtjuk a tésztát , megkenjük tejföllel, kolbászkarikákat, előre felaprított szalonnát, karikára vágott hagymát és reszelt sajtot teszünk rá, de csak a tészta egyik felére, mivel a másik felét rá kell hajtani. Mielőtt ráhajtanánk, a tészta szélét tojással be kell kenni. A tetejét is megkenjük tojással, reszelt sajttal megszórjuk. 200 fokosra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje megpirul.
A barna rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A csirkecombokat befűszerezzük, majd a rizslisztben megforgatjuk és serpenyőben, kevés olajon elősütjük. Egy nagyobb tepsi aljára terítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszevágod a hagymát és kicsi zsíron vagy olajon megdinszteled. Közben beáztatod a kenyeret vagy száraz zsemlét. A nyers májat késsel kaparod apróra. Amikor megdinszetődött a hag...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű