480 ml porcukor átszitálva (1 poharnyit külön venni az asztal megszórásához)
4 tojás fehérje
120 ml Tylose por
kevés zsiradék, margarin , vaj stb. a kezünkre
Mixerrel felhabosítjuk először a tojás fehérjét, majd lassan hozzákeverjük a porcukrot, és végül a Tylose port... Kb. 2 percig keverjük, amíg besűrűsödik az egész egy sűrű masszává. Kiborítjuk a porcukorral meghintett munkalapra és bezsírozott kézzel összegyúrjuk. Műanyag zacskóban csomagolva a hűtőszekrénybe tesszük 24 órára. Mielőtt dolgozni akarnánk vele kivesszük és szobahőmérsékleten felengedjük.
Mehet a Taragant por és a Gum tex por a Tylose por helyett.
Sugar gum paste az egy fondanthoz hasonló anyag de azzal a tulajdonsággal, hogy a dekorációkhoz nagyon vékonyra is ki lehet nyújtani a benne levő anyagok miatt, ezért nagyon alkalmas arra, hogy porcelán finomságú virágokat készítsünk, apró díszeket vagy akár nagyobbakat, és mivel kő keményre szárad ezért akár 3 dimenziós díszítésekre is fel lehet használni. Ez akkor fontos ha pl. egy olyan tortat akarunk megcsinálni amin a dekoráció mondjuk egy ház kerítéssel, akkor a sugar gum paste (cukros gumi massza) a megfelelő anyag.
1. Az élesztőt a tejfölben pihentetjük. 2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és hozzádolgozzuk fokozatosan a hozzávalókat. 3. Szép simára gyúrjuk. 4. Kinyújtjuk, a tojás fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A liszteket átszitáljuk. ◾️Hozzáadjuk a kakaóport, az édesítőt és a zero vanillint majd kicsit összekeverjük. ◾️Mehet bele a tojássárgája, a tej és a vaj. ◾️Összegyúrjuk és fo...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűHabosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk. (É...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű