2 csirkemell kb. 4x4 cm-es kockákra vágva, készíthető sertéshúsból is
25-30 dkg trappista sajt szintén ekkora kockákra vágva
25 dkg húsos szalonna vékony szeletekre vágva
vöröshagyma 3-4 mm vastagra szeletelve
só,bors,ízlés szerint fűszerek
panírhoz: liszt,tojás,zsemlemorzsa
étolaj
Hurkapálcára húzzuk a hozzávalókat, a hús egyik oldalára szalonna szelet, a másik oldalára sajt kerüljön.A hagyma szeletektől szaftos lesz és nem szárad ki a hús. A hurkapálca olyan hosszú legyen,hogy beleférjen a serpenyőbe,amiben sütjük. Miután elfogytak a hozzávalók, befűszerezzük ízlés szerint,só-bors-petrezselyemzöld..stb.
Hagyjuk állni kb.20 percet,majd a szokásos módon panírozzuk,mint a rántott húst.Egy megfelelő serpenyőben étolajat forrósítunk, és közepes lángon minden oldalát megsütjük a nyársaknak. Kivesszük,lecsöpögtetjük és kihúzzuk a hurkapálcákat. 10 perc pihenés után ferdén kettévágjuk. Kukoricás párolt rizzsel tálaljuk.
A nyársakat a fogyasztást megelőző napon összeállíthatjuk,befűszerezve fóliával lefedve hűtőben tároljuk. Sütés előtt 1 órával tartsuk szoba hőmérsékleten.
A nyársra más egyebeket is tehetünk: csirkemájat, apró gombafejeket,cukkinit...stb, amit szeretünk rántva.
A panírkeverékhez egyenlő kupac lisztet és zsemlemorzsát összekeverek. Ebbe mártom a rántanivalókat először,majd felvert tojás és ismét a keverék következik. Kevesebb olajat szív magába az étel.
Húsokat beirdalni, besózni, kevés forró olajon minden oldalukat megpörkölni. Frissen őrölt fekete, vagy színes borssal meghinteni. Szalonnát bőrkéig bevagdalni. A fél órát vízben...
Elkészítési idő: 2 - 2,5 óra Nehézség: Közepes1. Kiszedjük a húst a szaftjából, apróra összevágjuk vagy megdaráljuk azt. 2. Ízlés szerint fűszerezhetjük borssal, borsikafűvel, vagy más egyéb fűszerekkel. A lev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA fél csirkemelleket körös-körül megsózzuk, az alaposan megmosott citrom héját ráreszeljük, levét ráfacsarjuk, kevés borsot hintünk rá, a húsba dörzsöljük. Egy kisebb tepsibe vagy...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet kis kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk. Amikor már üveges, hozzáadjuk feldarabolt mellfilét. Hozzáadjuk a fokhagymát és a paprikával í...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű